Само двама от общо 17 кандидати за най-големия пътен търг са без забележка

2005
Само двама от общо 17 кандидати за най-големия пътен търг са без забележка
Снимка: АПИ

Само двама от 17-те кандидати за строителството на тунел "Железница", който е част от магистрала "Струма", са без забележка по офертите. Това са консорциум "Струма-Лот 3.1" и обединение "Кондоте Монолит" ДЗЗД, сочат публикуваните документи в профила на купувача на Агенция "Пътна инфраструктура".

В консорциум "Струма-Лот 3.1" участват "Главболгарстрой" и "ГБС Инфраструктурно строителство", а в обединение "Кондоте Монолит" ДЗЗД влизат италианската компания "Сочиета Италиана Пер Кондоте Даква", "Монолит София" АД и "Крам Инженеринг" ООД.

50 000 души искат тунел под прохода Петрохан

Около 50 000 души от Северозападна България са се подписали в организирана от инициативен комитет от Берковица подписка с искане за про...

Единственият отстранен участник след прегледа на документите е ДЗЗД "Железница 2016 – Дуйгу – инжконсултпроект – екип Котов" заради неудължаване на срока на валидност на офертата си. В обединението влизат труската "Дуйгу", българската "Инжконсултпроект" и "Екип 2000 Котов" СД, пише Mediapool.

Останалите 14 кандидати да строят тунел "Железница" трябва да представят допълнително поискани документи от комисията или да отстранят неточности. Най-често има проблем с официалния превод на документите на чуждите участници в обединенията.

Офертите на 17-те кандидати да строят тунел "Железница" бяха отворени на 16 август 2016 г. Тогава член на комисията по избор е бил настоящият министър на регионалното развитие Спас Попниколов като външен експерт, показват публикуваните документи.

Именно той, след като застана начело на министерството, обеща до края на март да има избран изпълнител на тунел "Железница".

До момента обаче е публикуван единствено протоколът с прегледа на документите на участниците в процедурата. Той е с дата 8 март 2017 г., а мястото на Попниколов в комисията е заето от Стефан Гайтанджиев.

Отварят "Ечемишка" предсрочно

Тунелът "Ечемишка" може да бъде отворен предсрочно. Това обяви директорът на Областната пътна служба в София Михаил Рашков, съобщава Cr...

Изграждането на тунел "Железница" е най-голямата пътна строителна поръчка към момента с индикативна стойност от 250 млн. лв. Тунелът с дължина 2 километра е част от магистрала "Струма". Той се намира в участъка между Благоевград и Крупник (лот 3.1).

Този обект се изпълнява от обединение "АМ Струма 3.1" с водещ партньор благоевградската фирма "Агромах". Договорът с тях беше подписан още в края на 2015 г., но до момента те не са започнали работа на терен. След встъпването си в длъжност Попниколов каза, че има забавяне при изпълнението на този обект.

На "Струма" единствено се работи по изграждането на 24-километровата отсечка между Кресна и Сандански от консорциум "Струма – Лот 3.3", в което влизат "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, "Пътстрой-92" АД, "Главболгарстрой" АД и "Геострой" АД.

Няма и решение за пътя през Кресненското дефиле и не е ясно дали ще бъде обявен търгът през тази година.

Към момента строителството на "Струма" се плаща с пари от държавния бюджет, защото България все още не е подала апликационната форма на проекта за одобрение в Европейската комисия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика