X
 
 

Трайчо Трайков: Решението на Volkswagen няма да е в наша полза

2897 4
photo of Трайчо Трайков: Решението на Volkswagen няма да е в наша полза
Снимка: БГНЕС
"Не искам да влизам в ролята на врачка, но се очертава решение, което не е в наша полза", заяви Трайчо Трайков за позиционирането на новия завод на Volkswagen в интервю за bTV.

Според Трайков "ако бъде взето неблагоприятно за страната ни решение, трябва да се направи анализ на всички стъпки, които са били предприети от участниците в процеса от наша страна, защото "институционалната памет се губи."

Кънев: Volkswagen избра Турция, защото България няма достатъчно добри кадри

Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят държавни гаранции и разполагат с достатъчно на брой квалифицира...

Бившият икономически министър отбеляза, че по време на преговорите с Volkswagen в опита им да бъдат привлечени се наблюдават и положителни процеси като взаимодействието между общинската и държавната администрация, което досега е било "невиждано".

Не могат да се пренебрегват обаче и дългогодишните неудачни политики, които са довели до това състояние на образователната система, която не произвежда качествени кадри за бизнеса или липсата на инфраструктура по т. нар. "Северен коридор" от Кулата към Хамбург, смята Трайков.

Общата среда в една държава също е важна, но гиганти като Volkswagen могат да се договорят с всяко правителство, докато малките компании са по-уязвими от корупционни практики, смята икономистът.

"Допълнителните бонбончета " от страните кандидати също са от значение, отбеляза Трайков по повод информациите, че Турция ще поръча коли на Volkswagen за своята администрация.

Сабах: Турция - изборът на Volkswagen за новата му мега инвестиция

Немският автомобилен производител Volkswagen е избрал Турция за новата си инвестиция в завода, според съобщения в медиите. Информацият...

"Когато бях министър, исках да се въведат общи преференции за компании, които избират да правят производството си в ЕС", разкри икономистът, според когото трябва да има такива стимули.

Спешни реформи трябва да има и в енергийния сектор, смята Трайков, който коментира и недоволството на бизнеса от НЕК.

Количествата ток, който се търгуват на енергийната борса у нас, са малки има само трима държавни играчи и това води до прекалено високи цени за бизнеса, отбеляза Трайков.

Обединението със съседни пазари е една от мерките, които ще подобрят положението на енергийната борса.

Германско списание: София, а не Измир, е фаворит за новия завод на Volkswagen

България изпреварва Турция като потенциална водеща локация за новия завод на германския автомобилен концерн Volkswagen в Източна Европа...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално