УС на БНБ прибрал 1 млн.лв. заплати и бонуси миналата година

5552
УС на БНБ прибрал 1 млн.лв. заплати и бонуси миналата година
Снимка: БГНЕС

През 2014 г. - годината, в която фалира КТБ, членовете на Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ) са получили заплати и бонуси в размер на близо 1 млн.лева.

По-конкретно получената сума възлиза на 997 000 лв. Това става ясно от отговор на запитване по Закона за достъп до обществена информация, направено от OFFNews. Отговорът е от името на новия управител на централната банка Димитър Радев.

Осман Октай пожела на Пеевски да оцелее физически

Предстои ни интересна политическа есен и интересна политическа зима – дано да не е драматична. Така бившата дясна ръка на Ахмед Д...

Тези възнаграждения са получени по времето, когато управител на БНБ беше Иван Искров, а УС беше в състав: Иван Искров - управител; Калин Христов - подуправител, управление "Емисионно"; Димитър Костов - подуправител, управления "Банково" и "Фискални услуги"; Цветан Гунев - подуправител, управление "Банков надзор"; Стати Статев; Боряна Пенчева; Лена Русенова (от 13 юни 2014 г.) и Пенка Кратунова (до 12 юни 2014 г.).

Тогава методиката за определяне на възнагражденията на членовете на УС на БНБ е включвала: възнаграждение по договор за управление (за управителя и подуправителите); възнаграждение за участие в УС на БНБ (за всички членове на УС) и допълнително материално стимулиране (за всички членове на УС), когато такова решение е вземано за останалите служители на банката.

В запитването си медията е включила и въпроси за индивидуалните брутни и нетни възнаграждения на всеки от членовете на УС на БНБ, включително на управителя, през 2014 г. и през годините на техния мандат. С какъв аргумент управителят Радев е отказал тази информация и още по темата прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика