Да анимираш във виртуалната реалност (ВИДЕО)

6567
Да анимираш във виртуалната реалност (ВИДЕО)

Рисуваната анимация в наши дни става нещо като усмивка от старите ленти и все по-рядко се среща. Никой не иска да харчи огромни сили, време и средства за ръчното рисуване на всеки кадър, вместо да прибегне до 3D анимация, която значително опростява и ускорява процеса по създаване на анимационни филми.

Глен Кин е работил като аниматор в Disney повече от 40 години и сега демонстрира, че с помощта на съвременните технологии може да се създават удивителни неща.

Disney обяви дългоочакваното продължение на „Замръзналото кралство“

Филмовата компания Disney оправда очакванията на стотици хиляди почитатели на анимацията „Замръзналото кралство“ - нейно пр...

Кин е работил върху такива пълнометражни анимационни филми като "Аладин", "Ариел", "Красавицата и Звяра", "Тарзан", "Покахонтас". Баща му Бил Кин също бил аниматор, така че Глен е наследил таланта му за рисуване и търпението, което е жизненонеобходимо на всички аниматори.

За своята 40-годишна кариера Глен е изминал огромен път в студията Disney, започвайки като художник по декорите и завършвайки като режисьор.

Когато започнал да работи с виртуална реалност, се чувствал доста необичайно, но бързо свикнал и дори нарисувал двойка персонажи – Звяра и русалката Ариел.

Можете да видите забележителното видео, което демонстрира нелекия труд на аниматорите, преди ние да видим на екрана оживелите образи на персонажите от анимационните филми.

USHI - анимация от деца за деца

В третия фестивален ден стартира детският анимационен фест„USHI”. Неговият знак е дългоух приятел, който постоянно се появя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com