Ако искате фугите ви да светнат, този разтвор е за вас

25320
Ако искате фугите ви да светнат, този разтвор е за вас
Снимка: iStock

Постигането на чист и неподправен външен вид на помещенията с плочки често зависи от състоянието на фугиращите линии. С течение на времето фугиращата смес може да се превърне в магнит за мръсотията, мръсотията и петната, което влошава цялостната естетика на облицованата с плочки повърхност. За щастие, съществува един елементарен, но изключително ефективен трик за възстановяване на първоначалния блясък на фугите, който включва проста смес от вода.

Основният виновник за мръсните и обезцветени фуги е натрупването на мръсотия и замърсители, които се утаяват в порестата повърхност на линиите на фугите. Това може да бъде особено проблематично в зони с интензивен трафик, като кухни и бани, където разливите и пръските са нещо обичайно. Ключът към справянето с този проблем се крие в едно просто решение, което използва силата на водата - универсален разтворител със способността да разтваря и отвежда замърсяванията.

Трябва ви само 1 свещ и ще забравите завинаги за мръсните фуги в банята

За да започнете процеса на почистване, започнете с приготвянето на смес от вода. Температурата на водата може да изиграе решаваща роля, тъй като по-топлата вода обикновено е по-ефективна в разхлабването на упоритите замърсявания и мазнини. Въпреки че често се препоръчва гореща вода, от съществено значение е да се гарантира, че тя не е твърде гореща, особено когато става въпрос за деликатни или цветни фугиращи смеси, които могат да бъдат чувствителни към екстремни температури.

Нанесете водата директно върху линиите на фугите, като осигурите цялостно покритие. Оставете водата да проникне във фугите за няколко минути, за да има време да разгради и премахне натрупаната мръсотия. Тази стъпка е от решаващо значение, за да се гарантира, че процесът на почистване е възможно най-безпроблемен.

Използвайте парафинова свещ и почистете фугите на банята до блясък

След периода на накисване използвайте твърда четка или стара четка за зъби, за да почистите енергично линиите на фугите. Комбинацията от вода и механично разбъркване премахва разхлабената мръсотия и петната, като разкрива оригиналния цвят на фугата под тях. Изборът на четка е важен; твърдите косъмчета са ефективни за отстраняване на упорити петна, без да се уврежда фугата.

След почистването избършете остатъците от водата и мръсотията с чиста, влажна кърпа. Резултатите често са видими веднага и показват значително подобрение в чистотата и жизнеността на фугите. При устойчиви петна процесът може да се повтори или да се допълни с мек почистващ препарат за по-голяма почистваща сила.

Основният трик за постигане на чист фугиращ разтвор включва стратегическото използване на вода. Този прост, но ефикасен метод позволява на разтворителните свойства на водата да проникнат, разтворят и отнесат мръсотията, оставяйки линиите на фугите освежени и без грозни петна. Включването на този основен трик в редовната рутинна програма за почистване гарантира, че плочките ви ще запазят девствения си вид, подобрявайки цялостния естетически вид и дълготрайността на фугите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com