Как да отстраним мазните петна

6239
Как да отстраним мазните петна
Снимка: iStock

Най-трудно се премахват петна от мазнина. Дори след като изперете така зацапана дреха, те се запазват и остават там след изсъхване. Готвенето, храненето, манипулирането с която и да е част от автомобила или поправянето на веригата на велосипеда са само някои примери за ситуации, в които може да се случи капка олио или грес да попадне случайно върху дрехите. За щастие има доста трикове за премахване на такива петна.

Искате ли да знаете как да премахнете мазнините от дрехите? Продължете да четете тази статия и вземете под внимание тези съвети – изпитани са. Няма да има мазно петно, което да ви се опре, както в момента, в който се появи, така и след известно време, когато забележите присъствието му.

Как да изчистим петна от лютеница без да остане и следа от тях

Ако трябва да премахнете петна от лютеница, вие сте намерили решението. Тук ще видите съвети, за да се научите как да премахнете успешн...

На пазара можете да намерите много ефективни средства за отстраняване на петна, но препаратът, който използвате за миене на съдове, може да бъде също толкова ефективен. Как да премахнете мазнините от дрехите с препарат за съдове? Сложете на няколко места капки от продукта върху петното, разтривайте с пръсти на кръгове, докато се разпени добре. Ще видите как петното изчезва.

Накрая поставете в пералнята по нормалния начин. Когато приберете дрехите, ще видите, че сте успели да премахнете мазното петно ​​от дрехите.

Талк на прах е особено препоръчително средство, ако целта е да премахнете мазни петна върху деликатни дрехи, тъй като този тип дреха може да се повреди, ако използвате продукти, които са твърде агресивни или прекомерно търкате.

Ако по време на хранене капка мазно е паднала върху блуза или пуловер, които изискват ръчно пране, прибягвайте до талк на прах възможно най-скоро. Поръсете обилно количество върху петното и оставете пудрата да подейства за около 10 минути, като абсорбира маслото. След това време разклатете дрехата или четката много внимателно.

Най-добрият начин да махнете упоритите петна!

Петната могат да бъдат страхотно мъчение и досада, като някои от тях трудно изчезват, някои дори никога. При мазни петна по дрехата ми...

Ако откриете петното по-късно, друг ефективен трик за премахване на мазнините от дрехите е да изсипете талк върху петното, да поставите чиста кърпа отгоре и да продължите да гладите при минимална температура. Ще видите как ще се получи!

Класическият сапун, който използвате в мивката за ежедневно почистване, също е ресурс, който трябва да имате предвид, за да премахнете мазните петна от дрехите. За да направите това, навлажнете областта на петното и нанесете слой твърд сапун за ръце. Сапунът трябва да прилепне добре към тъканта, образувайки своеобразна коричка. Оставете продукта да подейства за една нощ и след това отстранете сапунения слой с помощта на малка чаена лъжичка, като използвате ефект на „плъзгане“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com