В САЩ започва излъчването на сериала "Дързост и красота"

55673
В САЩ започва излъчването на сериала "Дързост и красота"
1987 г.

"Дързост и красота" (на английски: The Bold and the Beautiful, B&B) е американски сериал. Първият му епизод е излъчен в САЩ по телевизия CBS на 23 март 1987 г. и бързо се превръща в един от най-гледаните сериали в цял свят.

На 7 февруари 2011 бе излъчен 6000-ният епизод, а малко по-късно - на 23 март беше отпразнувана 24-тата годишнина на "Дързост и красота".

Открива се първото заседание на Европейския парламент

На 19 март 1958 г. в Страсбург се открива първото заседание на Общата европейска парламентарна асамблея. Поради историческата значимос...

На 23 март 2013 се навършват 26 години от старта на сериала. Към 8 февруари 2013 в България са излъчени 3121 епизода, а в Съединените Американски Щати - 6506.

Сюжетът

Стефани Форестър, силна жена, отгледана в богато семейство, среща любовта на живота си - Ерик Форестър, докато двамата учат в университет в Чикаго. Ерик е с подчертан интерес към модата. Двамата бързат да се оженят, след като Стефани забременява. Местят се да живеят в Лос Анджелис, където основават компанията "Forester Creations" ("Форестър Криейшънс"), която се превръща в една от най-големите модни компании в света. Вече установили се като богато и щастливо семейство, Ерик и Стефани отглеждат децата си - Торн, Кристън, Фелиша и Ридж, за когото по-късно става ясно, че не е син на Ерик, а на Масимо Мароне. Ерик и Стефани имат и още една дъщеря - Анджела, която обаче е родена с тежко увреждане, и умира по-късно вследствие на състоянието си. По-късно Ерик има още две деца - Рик и Бриджит, от брака си с Брук Лоуган. Сериалът проследява живота на семейството и заплетените истории и интриги, през които преминават героите.

Започва войната в Ирак

Войната в Ирак е името, използвано като описание за конфликта, състоял се през март и април 2003 на територията на Ирак. Мащабните бойн...

Сериалът е на второ място в класациите по рейтинг (на първо място е Богати и Жестоки).

Шоуто става известно с интригуващите истории, повечето пъти свързани със Стефани, Брук, Тейлър, Мейси, Ридж, Торн и Ерик. Въпреки това то е критикувано заради бързо сменяне на главните истории. Затова понякога някои известни герои просто изчезват за определено време. "Дързост и Красота" е известен с това, че когато една история загуби интерес, бива сменена веднага, за разлика от други сериали, които използват само една главна история.

Има трима актьори, които се снимат в сериала още от самия му старт в началото на 1987 г. - Сюзън Фланъри (в ролята на Стефани Форестър), Катрин Кели Ланг (в ролята на Брук Лоуган) и Джон Маккук (в ролята на Ерик Форестър).

В България сериалът се излъчва по БНТ от 1993 г. и добива широка популярност. Отначало сериалът върви по Ефир 2, а по-късно продължава по Канал 1, като от 2008 г. е по обновения БНТ 1.

Цар Калоян започва обсадата на Варна

Обсадата на Варна е проведена между 21 и 24 март 1201 г. като от една страна са обсаждащите българи, а от друга - обсадените византийци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com