Битката е между Цветанов и Плевнелиев

17245
Битката е между Цветанов и Плевнелиев

Социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев заедно с политолога Евгений Дайнов коментираха представителната роля на президентската институция в контекста на скандала с избора за съдия в Конституционния съд и коментара на вицепремиера Цветанов, че ролята на държавния глава е само представителна.

Още с избирането на президента беше ясно, че така е устроена властта и в частност ГЕРБ, че няма начин Плевнелиев просто да топли стола на Бойко Борисов пет години, смята Евгений Дайнов. Ясно беше, че ще се гласуват калпави закони и рано или късно ще се наложи не само президентът, а и Конституционният съд да връща калпави закони.

Дянков е вреден за здравето на българина

Симеон Дянков трябва да освободи държавата от своето присъствие, защото то вече е опасно, заяви председателят на БЛС д-р Цветан Райчи...

Според Колев, няма битка между Бойко Борисов и президента, тук битката е по-скоро между Цветан Цветанов и президента. В този смисъл Росен Плевнелиев не счита, че Цветанов е този, който трябва да му казва какво, къде и как да го прави. Цветанов много пъти е декларирал намерението си да кадрува в съдебната система. Многобройни са случаите досега. В случая Цветанов заканително размахва пръст на Плевнелиев с думите "Момче, опичай си акъла". Причината е очевидното желание на Цветанов да прокара една или друга кандидатура, заяви социологът и припомни началото на сагата: Този скандал тръгна, след като президентът помоли да не бъде поставян в същата ситуация, както с Венета Марковска, на която молба отговорът на Цветанов е: "Слушай какво ти се казва".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com