Българи ръководят наркотрафика във Франция

5835
Българи ръководят наркотрафика във Франция

Наркопазарът във Франция се контролира от българи, съобщи френското списание „Льо Поан”, цитирано от БГНЕС. Според изданието трафикът на кокаин в Европа се ръководи от три български групировки, които са стъпили на френския пазар преди две години. Като основна фигура в сделките е посочен Евелин Банев – Брендо.

Голяма част от българските наркотрафиканти са бивши спортисти, които започват като рекетьори. Те принуждават жертвите си да им плащат, за да ги защитават от други групировки. После се включват в бизнеса с проституция, фалшифициране на кредитни карти и наркотици, пише изданието.

Рекордна употреба на наркотици в Европа

Употребата на незаконни наркотици остава "исторически висока" в Европа, която трябва да се справя с "нови заплахи" със синтетични про...

Според информацията българските лоши момчета си създават връзки във водния транспорт и пристанищата на страната и предлагат услугите си на групировки от Южна Америка, които ползват платноходки и контейнери, за да пренасят дрога. След време самите българи решават да се захванат с тази работа - купуват и доставят кокаин.

Български мафиоти контролират голяма част от наркотрафика в Западна Европа. През март например испанската гражданска гвардия залови 60-годишен българин със 600 килограма от белия прах в платноходка близо до град Кадис в Андалусия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com