Двама загинаха при катастрофа с ТИР

14717
Двама загинаха при катастрофа с ТИР
Снимка: бгнес

Тази нощ тежък пътен инцидент с два ТИР-а затвори пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС.

При тежката катастрофа между два чуждестранни ТИР-а има двама загинали. Челно са се сблъскали тежкотоварен камион от Беларус и турски камион, като при удара шофьорите са били премазани в кабините.

Движението по пътя се извършва по обходен маршрут, като вероятно направлението ще остане затворено до обед.

Катастрофата стана на 9-ия километър, при разминаване на превозните средства. Три ТИР-а от Беларус са карали с висока скорост на малка дистанция един след друг, въпреки предупредителните знаци за опасни завои с предпоставка за произшествие. При разминаването си с турския ТИР последният беларуски камион е навлязъл в лентата за насрещно движение. Турският шофьор се е опитал да избегне сблъсъка, като се е изтеглил плътно до мантинелата, но това не го е спасило.

И двамата водачи на ТИР-ове са загинали на място при сблъсъка. На мястото на инцидента незабавно са извикани екипи на "Спешна помощ", полицията, пожарната и Гражданска защита. Близо час и половина трябваше на Гражданска защита, за да се извадят загиналите от смачканите до неузнаваемост кабини. Самоличността и на двамата шофьори е установена, като 46-годишният турският водач е бил с двойно гражданско – българско и турско. Районът е отцепен, тъй като камионите са блокирали пътя, а товарът на беларуския шофьор е разпилян по платното.

Снимка: архив

Катастрофа на Е-79 край Дупница

ТИР отнесе Опел "Корса" на ГП Е-79 край Дупница. Има един пострадал, предаде БГНЕС. Пътният инцидент станал към 18.15 часа тази вечер ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com