Констатирана бе голяма мизерия в училищните столове в Габрово

9757
Констатирана бе голяма мизерия в училищните столове в Габрово
Снимка: Thinkstock

След проверки от страна на инспекторите отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ Габрово бяха констатирани редица нарушения.

По време на проверките са установени  несъответствия по технологичното оборудване  - корозирали повърхности, съвместно измиване на кухненска и трапезна посуда, неработещи батерии на мивки в подготвителни помещения, съхранение на ненужни вещи в подготвителни и складови помещения, непълно работно облекло на кухненския персонал.

Чудеса постигна кампанията "Да почистим разделно" в Габрово

Равносметката след кампанията за пролетното почистване на Габрово в цифри е 86 тона изнесен боклук и 80 килограма непотребни вече батер...

В Габрово инспекторите са констатирали,  че предлагани месни и млечни продукти, както и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите.

Връчени са предписания  за отстраняване на констатираните нередности с посочени конкретни срокове за изпълнение. Всички обекти, които приготвят и предлагат храни за ученическо хранене, са регистрирани по реда на Закон за храните.

В Севлиево храните за ученическото хранене се приготвят от кухня-майка. Суровините и храните, постъпващи в обекта, се придружават с документи за произход и качество. Месото, месните заготовки и млечните продукти са произведени по ТД /технологични документации/,  съотвестващи на изискванията на действащите стандарти и изискванията на  Наредба 9/2011г.

Плодове, зеленчуци, хляб и др.,също са в съотвествие с нормативната уредба за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани  в детските заведения и училищата.

Ограбената в Габрово жена е била бита, ще има наказание

За 50 лева е бил нанесен побой над възрастна жена в Габрово от престъпника, който нахлува в дома й на 22 април към 23:00 часа. Състав ...

В Габрово са проверени 5  училищни бюфета и 5 училищни столове, три от които са кухни-майки. Инспекторите от отдел „Контрол на храните“ са установили, че предлагани месни, млечни продукти и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите, информира Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com