Ограбената в Габрово жена е била бита, ще има наказание

16332
Ограбената в Габрово жена е била бита, ще има наказание
Снимка: БНР

За 50 лева е бил нанесен побой над възрастна жена в Габрово от престъпника, който нахлува в дома й на 22 април към 23:00 часа.

Състав на Габровски окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” на мъж от Угърчин, обвинен в извършване на грабеж при условията на опасен рецидив. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22 април около 23:00 часа, в къща на ул. „Бодрост” в Габрово е отнел сумата от 50 лева от възрастна жена. Мъжът употребил сила – нанесъл удари по тялото на пострадалата.

Чудеса постигна кампанията "Да почистим разделно" в Габрово

Равносметката след кампанията за пролетното почистване на Габрово в цифри е 86 тона изнесен боклук и 80 килограма непотребни вече батер...

"Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Наказанието е лишаване от свобода 5 до 15 години.

Отчитайки степента на обществена опасност на деянието и личността на обвиняемия (наличие на предходно осъждане и на висящи наказателни производства), съдът прецени, че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление. Предвид изложеното, съдебният състав уважи искането на Окръжна прокуратура – Габрово и постанови „задържане под стража”, информира Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com