Протест във Варна в защита на полицай Иван Лулеов

28784
Протест във Варна в защита на полицай Иван Лулеов

Протест в подкрепа на полицая Иван Лулеов, който влезе в ареста заради това, че по време на служба застреля крадец на кабел, се провежда във Варна. В шествието участват както полицаи, така и граждани, пише Агенция "Фокус".

Полицаят Лулеов е с работно обвинение за превишаване на пределите на неизбежна отбрана, след като на 23 март застреля крадец на кабели в разложкото село Баня. Във Варна към момента са събрани над 2000 подписа в защита на обвиняемия полицай. Подписката ще бъда внесена в Европейския полицейски синдикат, в Главна прокуратура, при министъра на правосъдието и Президентството с искане за промяна на обвинението срещу полицай Лулеов.

Полицай уби крадец на кабели

Мъж от ромски произход е прострелян смъртоносно при опит да открадне кабели край разложкото село Баня. Стрелецът е бил транспортен пол...

Подкрепата пред сградата на Дирекцията на полицията във Варна е организирана от варненски полицаи и протича мирно. Присъстват и граждани. Скандира се „свобода” и са развети български знамена.

Над 2000 мотористи блокираха улиците около сградата на ОД на МВР – Варна. Движението по околните улици е спряно. Мотористите са тук в подкрепа на полицая Иван Лулеов.

По време на своето сутрешно предаване "Факторът Кошлуков" Емил Кошлуков също зае категорична позиция в подкрепа на полицай Лулеов. Той заяви, че ако зависеше от него, полицаят ще бъде награден и специално похвален за изпълнение на служебния си дълг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com