Няма евакуация на нито едно чуждо посолство в Северна Корея

6183
Няма евакуация на нито едно чуждо посолство в Северна Корея

Нито едно чуждестранно посолство в севернокорейската столица Пхенян не възнамерява да се евакуира. Всички представителства на чужди държави продължават нормално работа, пише южнокорейската агенция "Ренхап", цитирана от Агенция "Фокус".

В Сеул предполагат, че по света не са приели на сериозно направеното от властите в Северна Корея предупреждение към чуждестранните представителства в Пхенян, че след 10 април тяхната сигурност не може да бъде гарантирана. То беше специално отправено към руските представители, но Москва също реши да не изтегля хората си.

КНДР: Въпросът не е дали ще има война, а кога ще избухне

Северна Корея  е принудена да се конфронтира със Съединените щати, които носят цялата вина за напрежението на Корейския полуостров...

В петък представител на българското министерство на външните работи съобщи, че посланиците на страните от ЕС, акредитирани в Северна Корея, в събота на съвместна среща в Пхенян ще обсъдят евентуалните съвместни действия по евакуация на персонала от дипломатическите мисии. Засега обаче няма евакуация.

От Министерството на външните ни работи предупреждават българските граждани да не предприемат пътувания към Северна Корея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com