Чучо Валдес: Добър вечер, България!

5966
Чучо Валдес: Добър вечер, България!

Чучо Валдес омая Зала 1 на НДК. 

Той е носител е на 8 награди Грами, 3 от които за латино. Има и още 10 номинации, 87 собствени албума и още 33 в сътрудничество с други музиканти.

1000mods с концерт в София

Гръцката стоунър рок банда 1000mods ще свири отново у нас в малката зала на клуб Mixtape5 на 18 април. Атинските стоунър валяци 1000mo...

Кубинският ром в залата липсваше, но добрата музика отекна малко след 19:30 часа. Барабененото соло на Родни Иларза подгря публиката за нещо голямо. Нареждан от критиката сред петимата най-добри пианисти на всички времена, Чучо Валдес, заедно със собствения си бенд, нареди Зала 1 на НДК редом до световните "Карнеги Хол", "Кенеди център", "Линкълн център", "Холивуд Боул" и др. В началото той сърцато поздрави на български с "Добър вечер, България!", а публиката отвърна с бурни аплодисменти, съобщи БГНЕС. 

Свири както тих джаз, така и горещи кубински ритми от последния му албум Chucho`s steps, а и няколко от най-добрите му творби досега. В латино- и афроритмите пригласяше вокалът Дрейзър Бомбале, който показа завидни танцови умения на спусната оркестрина. Перкусионистът Яролди Роблес и басисът Гастон Перелада, който пък заменяше баса с чело, доказаха защо светът ги познава и се поклаща в такт, като чуе "Афро-кубан Месънджърс".

След почти двучасов концерт, 71-годишният Чучо Валдес излезе три пъти на бис. На сцената се качи и Йорданка Христова. Голямата българска певица, любимка в Куба и лична приятелка на Валдес, подари на музикантите шоколадови бонбони. И понеже в Куба нямат традиция мъжете да получават цветя – певицата им подари шоколад, обясни Христова. С нея на сцената се качи и друга българска известна музикална личност - Бисер Киров. Да чуят латино-джаз легендата бяха дошли още и музикантите Васил Петров и Калин Вельов.

Фенове посрещат Ищар като богиня

На 12 април, от 12:00 часа, на терминал 2 на летище София феновете на Ищар ще посрещнат своята гореща любимка, заедно с нейния съпруг М...

Въпреки че и преди е посещавал България, първият концерт на Чучо Валдес у нас стана благодарение на продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж" и посолството на Кралство Испания.

С последния си, засега, албум "Chucho`s steps", Валдес обиколи света през миналата година. Сега и България стана част от неговата обиколка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com