"Книга на чудесата"

39765
"Книга на чудесата"
Споделени житейски истории на д-р Бърни Сийгъл, които пречистват душата, изпълват сърцето ви с доброта и любов, с вяра и благодарност

Истинското чудо е събитие, което не подлежи на обяснение от природните закони. Можем да намерим магията и чудото във всяка ситуация, независимо колко трудна ни се струва тя. Дори т.нар. големи катастрофи могат да бъдат определени като чудеса, защото много често ни водят в по-добра посока от тази, в която сме били поели първоначално. В някои от събитията в живота ни има много повече от обикновена случайност и късмет. Много повече от съвпадение.

Има чудо.

Всеки от нас държи ключа към вратата за чудесата. Преди да я отворим обаче, трябва да знаем паролата: любов. Чудесата са отговор на любовта, която изразяваме към себе си и към другите. Любовта, с която ни даряват хората и животните, лекува.

Д-р Бърни С. Сийгъл е хирург, известен привърженик на алтернативните подходи към лечението, фокусирано не само върху тялото, но и върху ума и душата. Той е оратор и лектор, автор на много бестселъри, между които „Балсам за душата” и „Горчиво-сладко. 101 упражнения за душата” (ИК „Кръгозор”).

Основава групата „Изключителни раковоболни пациенти” – нов вид терапия, която е на принципа на приятелското общество, използва средствата на изкуството и тълкуването на сънищата, за да осигури на пациентите по-качествена грижа. В „Книга на чудесата” той включва житейски истории, събрани през 30-годишната му медицинкса практика и лекторски занимания. Всяка една от тях е трогателна, сърдечна и вдъхновяваща. Без да омаловажават изживените болка и трудности, пациентите разказват за проблемите, които успяват да преодолеят и да превърнат в благословия. Тези хора са реагирали на препятствията в живота си по начини, които са ги окрилили и изцелили. Всички те ни показват на какво сме способни, ако позволим на потенциала си да се развие.

Д-р Сийгъл споделя някои от любимите си истории, истински случки с реални хора, излекувани от рак, множествена склероза и редица сериозни заболявания; хора, спасили се от отравяне, катастрофа или друг тежък инцидент; хора, намерили любовта и вдъхновението, получили втори шанс.

Тези истории ще предизвикат катарзис у вас и ще ви заредят с енергия, сила и вяра в собствените сили.

Чудесата са постижими и тази вяра не бива да ви напуска дори в най-мрачните мигове на нощта.

Цена: 12.00 лв.

Меки корици

Страници: 228

ISBN: 978-954-771-280-5

Размер: 145Х210 мм.

Преводач: Паулина Мичева

Откъс:

– Осма глава –

Да твориш чудеса

"Еликсирът на любовта" от Лариса Ренар

Жената е родена, за да получава удоволствие. Тя е центърът на Вселената. От столетия жените са предавали – от уста на уста, от м...

„В душата ви има мост към небето и врата към изцелението и към покоя в сърцата ви... Ако си позволим да помечтаем за нови реалности, ще се отворим към изобилието на благодатта. Заедно можем да сътворим чудеса!“ - Майкъл Тил

Чудесата са родени от любов. Те не са необичайни събития, а възможности. Норман Кузинс, редактор и писател, гледал записи на „Скрита камера“ и се смеел, докато страдал от ужасяваща болка от артрит в гръбнака си. Книгата, която написал за преживяното от него, „Анатомия на болестта“, се превръща в бестселър. Както Норман казва, нашите тела, умове и души реагират на мислите и чувствата ни.

Понякога можем да сътворим чудо само чрез една усмивка. Винаги си спомням жената, която ме попита притеснено какво се е случило, когато влязох в стаята ѝ. Каза ми, че изражението на лицето ми я е изплашило. Отвърнах ѝ, че се бях замислил как да ѝ помогна. А тя ми каза: „Мислете в коридора, а когато влизате в стаята, се усмихвайте.“

Когато откриете любовта към себе си и се опитате да постигнете пълния си потенциал, в живота ви ще започнат да се случват много различни неща. Тогава няма да се боите и ще създадете удивителни неща. Някои от моите любими истории са свързани с възможността, закодирана във всички нас, да създаваме чудеса.

"Сто сонета за любовта" от Пабло Неруда

След почти двайсет години авторът, написал тези думи, отново се среща с българските си читатели. Пабло Неруда е най-големият чилийски п...

Дарът на чудесата от Стейси Чию

Житейските ми преживявания ми помогнаха да осъзная с по-дълбоко разбиране защо в живота ни се случват чудеса. Някои казват, че това не е нищо друго освен съвпадение, късмет или чиста случайност. Но аз вярвам, че тези синхронни събития са тук, за да ни помагат, да ни насочват и чрез тях да израстваме. Най-тежкият период в живота ми беше, когато на шестгодишния ми син бе поставена страшната диагноза левкемия. Надявах се на изцеление от страна на съвременната медицина – все пак науката се е развила толкова много! В същото време исках повече, отколкото традиционната медицина можеше да ми предложи. Търсех тази липсваща съставка, това липсващо парченце от пъзела, което щеше да допълни картината. Известно време търсех по-дълбоките причини за заболяването; това като че ли помогна малко, но не и достатъчно. Поназнайвах нещо за алтернативната медицина и благодарение на нея успях да си върна контрола върху живота си, когато синът ми беше поставен на най-тежкото и болезнено лечение. Желанието ми да знам повече предизвика поредица от съвпадения, които отведоха мен и сина ми до портата на здравето.

Часове наред, ден след ден четях и търсех всяка информация, свързана с рака и неговото лечение. Каквото и да беше – научни факти, природен подход, хранителен режим или промяна в начина на живот, – всичко привличаше вниманието ми. Само Онзи, Великият Дизайнер можеше да е отговорен за уреждането на тези чудесни съвпадения. Ето ме и мен, четях правилните книги, говорех с правилните хора. Тази поредица от събития ми помогна да разширя познанията си – преминах отвъд химиотерапията, трупах информация за храната и добавките, за свързаното лечение на ума и тялото и енергийната медицина, станах специалист по квантова физика и духовност.

Най-много обичах да чета историите, които д-р Бърни Сийгъл разказваше. Особено харесвах неговото съвременно представяне на езотеричното познание, което описваше многоизмерната природа на човека с помощта на знанието, философията, психологията и духовността. С книгите си Бърни демонстрираше проникновено познаване на човешката същност, както и огромна професионална мъдрост в областта на медицината.

Чрез писмата, които си пишехме с Бърни, и от четенето на книгите му съумях да разбера многото аспекти на творческата интелигентност на тялото и преминах отвъд това познание. Неговото послание бе простичко и въпреки това вдъхновяващо: вместо да се придържаме към един непълноценен живот, можем да го променим в нещо смислено. Всички можем да го направим. Болестите, бедствията, проблемите и всичко, което не върви както трябва, са просто вътрешният повик на сърцето, което иска да направите пълна промяна на живота си. Бърни го нарича „прераждане“.

"Кръстопът" от Али Конди

Обществото ги раздели. Дали любовта ще ги събере? В Подборът Касия избра своя път. Къде ще я отведе той в Кръстопът? Касия заминава ...

Той ми помогна да разпозная, че лечението е нещо много лично и духовно. Няма друг по-велик отговор от онези, които може да открием в себе си. Няма едно решение, което да пасне на всички. Всеки от нас има своите уникални изживявания. Но когато приложим ученията, които хората преди нас са развили, и ги практикуваме с искрена убеденост, тогава се случват истински благословии. Осъзнах, че за да излекувам сина си, първо трябва да излекувам себе си, като заменя неблаготворните мисли и емоции с конструктивни, които ще позволят на мен и на моето момче да живеем по начина, който искаме. Проучих многобройните фактори, които допринасят за пълноценния живот. Разбрах, че самосъжалението и търсенето кого и какво да обвиниш не вършат нищо друго освен да добавят към ситуацията повече негативни елементи. Те не са от никаква полза, когато става дума за лечение на дете с рак.

Затова се научих да гледам от много различни ъгли, научих се как да се вслушвам в нуждите на сина си, научих се да се доверявам на инстинктите си и да вземам правилни решения в зависимост от обстоятелствата, научих се как да защитавам най-добрите интереси на момчето си. Вместо да бъде изпълнен със страх малък воин, той ставаше все по-смел. Минаваше през леченията си с леки странични ефекти. Лечението му свърши в средата на 2009 г. Днес е в добро здраве, ходи на училище и се справя добре.

Също както цветята разцъфват само на слънчева светлина, и за чудесата са нужни някои неща. Те изискват усилието на любовта, работата на вярата и търпението на надеждата. Често мисля за Бърни като за дар, изпратен от загадъчната вселена в отговор на въпросите, които ме измъчваха. За мен той беше онова липсващо парченце от пъзела. Знам, че може да ви се стори странно, но аз съм решена да изживея и за в бъдеще един живот, изпълнен с чудеса.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com