Рошпака с изложбата "Синьото куче"

7376
Рошпака с изложбата "Синьото куче"

Днес в галерия "Париж" се открива поредната изложба на големия български наивист Росен Рашев – Рошпака, под името "Синьото куче", съобщиха от галерията, предава БГНЕС.

Защо синьо и защо куче – оставяме на зрителите да разгадаят, но това, което със сигурност може да се твърди, е, че всички творби са нови и доста различни от досега познатите. Ценителите и почитателите на изкуството ще се запознаят в тази изложба с много чудновати и причудливи животни, които, обаче, са всъщност симпатични врани, кучета, врабци, котараци, лисици или мъдруващи във водата риби. Хората тук отсъстват, образно казано – малко ще си починем от тях. Ще се навлезе в един друг свят, който може и да е като хорския, ама си е друг.

"Майстори на българската живопис" за 3 март в Брюксел

От 20 февруари до 9 март т. г. Европейската комисия е домакин на изложбата "Майстори на българската живопис", съобщиха от МК. Изложбат...

Техниката на Рошпака в тази изложба също е доста различна – неизменното обшиване с дебелия конец присъства, но колоритът е вече сложен, богат и преливащ. В изложбата участва и един отделен цикъл под името "С усмивка към Миро". Тук също се показва едно по-различно лице на Росен Рашев, изразяващо се с фина техника, отсъствие на конеца и весело намигване към големия испански живописец – Хуан Миро.

Интересна, различна и изключително позитивна е изложбата "Синьото куче". Може да бъде видяна до 31 март, както и он-лайн в сайта на галерия "Париж".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com