Стотици творци изпратиха Ана Мария Тонкова

15226
Стотици творци изпратиха Ана Мария Тонкова

Стотици музиканти, журналисти, творци от всички изкуства и много приятели се простиха днес с непрежалимата и обичана от всички Ана Мария Тонкова, която вдъхна нов живот на съвременната българска забавна музика.

Столичният храм "Света София", в която бе поклонението пред тленните й останки, едва побра всички, дошли да й отдадат последна почит, предаде БГНЕС.

Отиде си бащата на фюжъна Джордж Дюк

Джазменът, носител на "Грами" Джордж Дюк - известен като един от пионерите на фюжъна, почина в Лос Анджелис на 67-годишна възраст на 5 ...

"Ще ни липсва много - един прекрасен човек , обичаща, раздаваща се, зареждаща с много положителна енергия. Съжалявам, че я няма, но знам, че е на по-добро място", сподели за ненавреме отишлата си Ана Мария нейната приятелка певицата Росица Борджиева. "Тя бе светъл, слънчев човек, с големи заслуги за българската култура и музика. В тези преломни времена трябва да й отдадем заслуженото затова, че не само спаси, но даде шанс на новата българска музика и на младите ни таланти", каза за нея и посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Нейната дъщеря също е получила този шанс чрез ефира на БГ Радио с подкрепата на Ана Мария Тонкова.

"Не мисля изобщо как ще я запомня, знам, че няма да я забравя", заяви и генералният директорът на БНР Радослав Янкулов, който се опита да скрие сълзите си преди опелото на Ана Мария, с която дълги години са били колеги и близки приятели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com