Фото пътеводител събира най-атрактивните водопади в България

35497
Фото пътеводител събира най-атрактивните водопади в България

Първата книга за водопадите в България, е вече факт от края на месец февруари. Това е единственото печатно туристическо издание у нас, което включва авторски снимки на едни от най-красивите водопади в страната и подробно описание на всеки от тях.      
Пътеводителят събира на едно място както добре познати туристически дестинации, така и слабоизвестни, но изключително атрактивни водни каскади. 300 професионални снимки на водопадите дават представа за тяхното разположение, мащаб, сила на водния пад и заобикаляща растителност през различните сезони на годината.  

„Открих очарованието и зареждащата сила на водопадите преди няколко години, а желанието ми да запозная все повече хора с тези красиви кътчета от нашата природа, неусетно се превърна в моя кауза“, споделя авторът на книгата - Иво Николов. Така естествено се заражда и идеята за създаването на фото пътеводител, събрал в себе си едни от най-живописните места в България.

Преработват логото за сметка на създателите му

С глоба от 50 000 лева ще бъдат наказани авторите на нелепото туристическо лого на страната ни. Освен това те ще трябва да направят б...

Към всеки един от водопадите е публикувана изчерпателна информация за достъпа до него – GPS координати, описание на маршрута, изходна точка, специфика и степен на трудност на трасето, наличие на обособени места за отдих по пътеката и други. Наред с това, авторът съветва кое е най-подходящото време през годината за разходка около водната каскада.  

На страниците на изданието авторът дава практични съвети как се снимат водопади, а шестима от най-добрите пейзажни фотографи у нас споделят опита си в специално блиц интервю с всеки от тях.  Отделен раздел в книгата разкрива интересни и непознати факти за лечебната сила на този воден природен феномен.

Наред с информацията за водопадите, пътеводителят описва и атрактивните природни и исторически забележителности в района около водните каскади, което го прави чудесен източник на идеи за разходка в свободното време.

Книгата е логично продължение на специализираната страница за водопадите в България –www.waterfallsbg.info, която се радва на над стотици хиляди посещения годишно и улеснява любителите на природата в избора им на разходка на открито.

Списъкът с моите желания

С втория си роман Грегоар Делакур се превърна в изненадата на годината... Учудващо е, но стартът бе даден първо в чужбина, където автор...

Повече информация за „Фото-пътеводителя на водопадите в България“ е достъпна на интернет страницата http://www.waterfallsbg.info/kniga

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com