Храните, които може да замразите, но вероятно не го правите

3505
Храните, които може да замразите, но вероятно не го правите
Снимка: iStock/Guliver

 В ежедневието си използваме хладилника, за да запазим храните свежи до момента на консумиране. Във фризера сме свикнали да слагаме повече месо, риба и други подобни продукти. Всъщност, можем да замразяваме далеч повече неща и в следващите редове ще научите повече за тях. По този начин ще запазите хранителната им стойност и няма да загубите полезните вещества в тях.

Авокадо

Нарежете го на кръгове и го сложете в кутии. Консистенцията му няма да се наруши, когато го замразите и то ще е същото, когато решите да го използвате.

Вино

Ако имате голямо количество, което не можете да изпиете, то го замразете. Сложете тапа на бутилката и я поставете във фризера. По този начин няма да се развали, а когато искате да пиете, просто го оставете да се размрази. Още по-добро обаче ще бъде за готвене, така че можете да го използвате за тази цел.

Яйца

Те също могат, стига да бъдат разделени белтъците и жълтъците. Можете и разбитите яйца, стига да бъдат поставени в съд, който се затваря добре.

Пресните ябълки

Можете да им се насладите доста дълго, ако ги замразите. Просто ги измийте, обелете и нарежете. След това ги подсушете и поставете в затваряща се торбичка. Така винаги ще имате от плода, когато ви потрябват. Можете да ги сложите директно в ястието си, тъй като те нямат нужда от много време, за да се върнат в първоначалното си състояние.

Картофи

Церите картофи няма как да замразите, но тези, които са намачкани или термично обработени – без проблем. Нарежете ги докато са пресни, бланширайте за 2-3 минути в нагорещена мазнина и ги замразете. Когато ги извадите от фризера, те ще се сготвят много по-бързо. 

Гъби

Тях ги обелете и нарежете на тънки ивички. Поставете ги кутия с плътен капак и ги поставете във фризера. Така винаги ще имате гъби под ръка, когато ви потрябват. 

Кафе

Ако ви е останало кафе в повече, то можете да го замразите, вместо да го изхвърлите. След това можете да го приложите в различни сладкиши и десерти, в които трябва да сложите.

Готова паста и ориз

Можете да ги сложите във фризера за по-нататъшно хапване или пък за преработване в друго ястие. Като искате да ги използвате отново, то можете да сложите 2-3 лъжици при размразяване. Ако искате, можете да сложите подправки на вкус и да консумирате. Така и винаги ще имате готово ястие при неочаквани гости. 

Както виждате, винаги може да имате свежи продукти под ръка. По този начин ще имате повече възможности да приготвяте ястия, пък и да ги гарнирате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com