И ключът към дълбоката, продължителна връзка е…

14283
И ключът към дълбоката, продължителна връзка е…
Снимка: iStock/Guliver

Всички хора се стремят към намирането на любовта. Когато се появи някого, към когото изпитваме силно влечение, започваме да имаме желание да изградим с него сериозна, стабилна връзка, която да продължи във времето. И тук идва въпросът: Каква е тайната?

Оказва се, че за да изградите връзка, която да продължи, в най-добрия случай, до края на живота ви, трябва тя да има стабилна основа, върху която да застане в моментите на трудност. Но каква е тази основа и как да я изградим с партньора си?

20 неща, които показват, че сте срещнали сродната си душа

Има хора, които срещате, които по никакъв начин не можете да обясните, споделяте връзка на по-дълбоко ниво от всеки друг, когото някога...

Двойките, които са приятели, които имат трайно приятелство, които дълбоко се грижат един за друг като хора, а не само като сексуални партньори, всички имат полза. Именно истинското приятелство между двама души е основата, върху която се гради една истинска връзка. Създадена на основата на приятелство, тя се изгражда по-стабилна и по-дълготрайна като изпълнява и двете функции: на приятел и на любим.

Ако двама души, могат да преминат между партньор и приятел, помежду им има по-дълбоко ниво на интимност и доверие, което ги държи заедно.

В резултат на това децата в живота им (собствените или техните племенници) също извличат полза и се учат от този модел на взаимоотношения. Когато една връзка е изградена предимно на секс или на идеята, че партньорите не могат да служат в множество роли, те веднага ще се отдръпнат един от друг когато нещата станат трудни. Но за двама души, които могат да превключват между съпруг / партньор и приятел, има по-дълбоко ниво на интимност и доверие, което ги държи заедно в трудните моменти.

Но това не значи, че любимият ви трябва да бъде най-добрият ви приятел, за да можете да бъдете заедно. Малко вероятно е той да споделя всеки ваш интерес, и тук идват другите приятели, не да се конкурират, а да се допълват.

10 неща, които мъжете очакват от жените

Играта за запознанства и срещи може да е борба като цяло, но става още по-трудна, когато реалността не отговаря на същите очаквания, ко...

Имаме различни приятели за различни нужди, но основата е, че нашият съпруг трябва да бъде един от нашите най-скъпи приятели, ние трябва да изграждаме отношенията си на силна основа за приятелство. А външните приятели идват, за да балансират това приятелство и да му помогнат да се изгради още по-силно, като запълват онези роли, които любимия не може.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com