Как да оцелееш в работата, ако не харесваш колегите? /1-ва част/

4093
Как да оцелееш в работата, ако не харесваш колегите? /1-ва част/
Снимка: iStock/Guliver

Колегите в някои случаи се оказват много приятни хора, а част от хората могат да ти се превърнат и в добри приятели. Колегите обаче не си ги избираш и е доста възможно голяма част от тях да не са ти по вкуса, а и да ти пречат на взаимната ви работа.

Запомни, че всеки колега е в състояние както и да ти окаже помощ в работата, така и да съсипе кариерата ти, без значение с какви лични качества разполагаш. Прецени правилно и обмисли добре кой какъв е в офиса ти и колко е вероятно да ти навреди.

Скандалджията

6 начина да накарате хората да правят това, което искате

Знаете ли, че има начини да накарате хората да правят, каквото искате, без дори да го осъзнават? Независимо дали искате хората да ви ха...

Няма угодия на този тип колеги, те са криви още с влизането си в работата, а сигурно и от преди това. Кара се постоянно, за всичко е сърдит и всички са му криви. Е, естествено, без на шефа - към него се отнася усмихнато и вежливо. Саботира често работата на колегите си. Шефът обаче трудно ще повярва на това – та нали пред него е все мил и усмихнат.

От такъв колега определено трябва да се притесняваш. Той обаче рано или късно, все някога ще си изпусне нервите, като и шефовете ще станат свидетели на това, така че тогава неминуемо ще ти повярват.

Има и колеги – тип „чудовище“, които наистина е по-добре да не срещаш в работата. Срещнеш ли ги обаче, не се и съмнявай, че веднага ще ги познаеш. Те действат бавно, но пък напредват сигурно. Изглежда мил, но това е само на пръв поглед – само му дай малко време и ще видиш на какви неща е способен. Винаги се занимава с неща, които не са част от неговата работа и е готов да клюкарства и коментира абсолютно преднамерено където и да било.

Добре е да страниш и от такива хора, но имай предвид, че вероятно и останалите са забелязали отдавна що за хора са, така че е много вероятно въобще да не обърнат внимание на това, което говорят или правят. Все пак бъди винаги нащрек.

Знаците, които издават, че колегата ви е психопат

Мислите, че ще разпознаете психопата отдалече? Помислете пак. Тези хора могат да бъдат много чаровни на повърхността, а са и умели мани...

Крадецът на идеи ще го разпознаеш наистина лесно. Приятел е с всички. Винаги е в добро настроение. С настроението си предразполага околните към разговори, като всъщност за него това е начин да се захранва с нови идеи. Така че изобщо не се изненадвай, ако представи и твоите идеи като свои.

Единственият начин да се предпазиш от такъв колега е да го разбереш предварително що за човек е – просто го имай на ум и се предпазвай. В противен случай няма да те пощади!

Отдалеч ще познаеш колегата – специалист по всички въпроси. Ще го познаеш, дори и да влизаш в офиса едва за първи път. Държи се, сякаш знае повече от всички, дори и от шефа. Изявява се като компетентен по всички въпроси.

Но такива хора могат да се превърнат в потенциална опасност за теб, само ако си с ниско самочуствие и не цениш самата ти работата си. Не обръщай много-много внимание на критиките на тези специалисти и не позволявай мнението им да влияе на твоето отношение към другите колеги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com