Правете секс по циркадните ритми, съветват учени

18125
Правете секс по циркадните ритми, съветват учени
Снимка: Тhinkstock

Учените от Оксфордския университет са изяснили: на 20 години човек може да изпитва изблик на сексуална активност по всяко време на денонощието. Но именно в 15:00 часа е нейният пик, пише The Telegraph.

След 30-ата година специалистите съветват секс да се прави сутрин в 8:20 часа, тъй като слънчевата светлина провокира изработването на тестостерон при мъжете и повишава активността на хипоталамуса при жените. Събуждането следва да е в 8:10 часа.

10 мъжки признания за секса

Ето няколко мъжки признания за секса, които са самата истина: 1. Не ни трябва романтика (на всяка цена) То е ясно, но също така искам...

А ето че хората, които вече са навършили 40, следва да се заемат със секс в 22:20 часа. Това е най-подходящото време, тъй като сексът води до отделяне на окситоцин. Той на свой ред помага за отпускането и настройва организма за почивка. На тази възраст вече се изисква и повече време за възстановяване на силите и нерядко качеството на съня е влошено.

На свой ред над 50 години секс не бива да се прави след 22:00 часа, а лягането за сън е най-добре да става в 22:30. Тялото се възстановява все по-трудно, затова не бива да се пие късно вечер.

На шестдесетгодишните специалистите препоръчват да правят секс в 20:00 часа – между вечерята и нощния сън. Същият съвет се отнася и до хората на 70 години. Сексът им помага да се отпуснат, а в преклонна възраст понякога е трудно да се заспи.

 

Сексът според зодията

Сексът е един от най-важните елементи във всяка една връзка, колкото и да не ни се иска да го признаем. Ако нещата там не вървят, връзк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com