Кои са най-страшните призрачни села в България?

54767
Кои са най-страшните призрачни села в България?
Снимка: Tihomir Sokolov / Pixabay

Подобно на филмите на ужасите, страшните истории за страховити места, паранормални явления и преживявания винаги са привличали много хора. Известни са редица призрачни села в България, в които страшни легенди се предават от поколение на поколение и разказват на гостите, посетили селата. Страх ли ви е да чуете историите на няколко призрачни села в България?

Село Дядовци

Разположено в община Ардино, селището е сред най-страшните призрачни села в България не заради самото него, а заради близкото му разположение до Дяволския мост над река Арда. Местните жители вярват, че всеки, който се доближи до моста, е обречен на нещастие и зла прокоба. Не е случайно, че мостът е наречен дяволски. В определен момент от деня, когато се погледне от моста във водата се наблюдава оптична илюзия – фигурата на самия дявол. Преданията обясняват този страховит факт – самият дявол помогнал на млад майстор да направи брод над реката, като в замяна майсторът трябвало да вгради образа на сатаната в моста. Така и днес мнозина се страхуват да преминат от там и да погледнат във водата, защото там е ликът на дявола.

Шишенци

Селото не напразно се смята за едно от т.нар. призрачни села в България. Местните твърдят, че нощем се чуват гласове на духове – сватбари, тръгнали към Шишенци, но избити от татари според легендата. Интересен факт е, че местните много се страхуват да бъдат извън домовете си, когато се стъмни, тъй като вярват, че духовете бродят из улиците.

Цонево

Едно от най-страховитите призрачни села в България се намира близо до Варна – село Цонево. Тук мистичният разказ е свързан с липсата на църква дълги години. Мястото, предназначено за целта, според легендата, се използвало за дом на местни жители. Всеки, който се настанявал в този дом, умирал при странни обстоятелсва. Това кара хората от селото все пак да построят църква, макар да е строежът на друго място. Мистичната постройка е запазена и местните открито се страхуват от духовете на погубените от тайнствената къща в селото и разказват страховити истории.

Скалище

Страшните истории, правещи Скалище част от класацията за призрачни села в България, са много и се предават от уста на уста от местните жители. Повечето от тях твърдят, че са виждали призрак на жена – булка, възседнала кон. Независимо дали вярвате в призраци, или не тези истории няма как да ви оставят безучастни.

Антимово

Няма как да пропуснем мястото със снимката с привидение от едно от най-страшните призрачни села в България – Антимово. Семейство забелязва духа на малко момиченце на снимката си по-късно, а по-фрапиращият факт е, че това не е първият път, в който духът е забелязван. Ако посетите селото, не пропускайте да се снимате и да разгледате внимателно кадрите по-късно. Може на тях да сте заснели привидението.

Мусачево

Ако път страшните истории за призраци ви привличат, може да закупите къщата на духовете в Мусачево. Местните се страхуват от нея и не я приближават, тъй като всички твърдят, че от там се чуват странни звуци от духове и се виждат тайнствени силуети. Под къщата има старо гробище, а според други легенди – заровено прокълнато съкровище. Имотът пустее и се продава, така че бихте могли да проверите дали духовете са просто легенда и илюзия, родена от страха на местните, или наистина са там и ви очакват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com