Лимон с сода - унищожава килограмите и лекува

79322
Лимон с сода - унищожава килограмите и лекува
Снимка: iStock

Лимон със сода има много приложения в областта на физическото здраве. Ще ви представим в какви случаи да използвате тази смес и как. Нужно ви е единствено половин лимон и малко сода за хляб. Това са съставки, с които може да се сдобиете без никакви усилия, а и в повечето домакинства те се намират на една ръка разстояние.

Ако искате стегната и хубава фигура с плосък корем, може да направите следната процедура. За целта са ви нужни 2-3 лимона, от които да изцедите сока, една лъжичка сода бикарбонат и един литър вода. Направете сместа, добавете водата и разтръскайте добре. Напитката е нужно да се приема по няколко пъти на ден и съвсем скоро ще забележите изненадващи резултати. Този елексир има доста благоприятно въздействие върху имунната система и освен това действа пречистващо на организма ни. Също така ускорява метаболизма и има чудесен ефект върху фигурата, която желаем да постигнем. Освен това лимоновият сок съдържа богато количество на витамин Ц, което ще подобри кожата ви и ще възвърне розовият й цвят. Желателно е пушачите да приемат повече количество витамин Ц.

Напитката от лимонов сок и сода за хляб действа благоприятно върху метаболизма, като го засилва. Това означава, че хранителните вещества ще се преработват по – бързо от обикновено и няма да натрупвате излишни килограми. Разбира се, като добавка към всичко това, е нужно и да имате известна доза физическо натоварване. Ако не ви се посещава фитнеса, винаги може да предприемете разходка пеша до най – близкия парк. Ходенето пеш също засилва метаболизма и се отразява благоприятно върху физическото ни състояние.

Освен това лимоновият сок може да облекчи сърбеж при ухапване от някои насекоми.

Содата за хляб действа антибактериално както при вътрешна употреба, така и при външна.

Двете съставки – лимонов сок и сода за хляб – са изключително полезни както поотделно, така и заедно. Содата за хляб успешно се справя с болки в стомаха, гнойна ангина, гъбични инфекции и редица други заболявания. Лимонът разполага с богато количество витамин Ц, който е изключително полезен при настинки и има благоприятно влияние върху кожата. Освен това е доста полезен за укрепването на кръвоносните съдове, така че, ако искате да нямате разширени вени и спукани капиляри, може да си набавяте сместа от лимонов сок и сода за хляб няколко пъти дневно.

Освен за здравословното ни състояние, содата и лимона имат приложение и в домакинството като почистващи средства. Ако искате банята ви да си върне предишния блясък, може да заложите на тази рецепта, без да се колебаете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...