Най-доброто време да посетите Малдивите е пролетта

4335
Най-доброто време да посетите Малдивите е пролетта
Снимка: iStock/Guliver

Малдивите е мечтана дестинация за любителите на екзотични почивки през цялата година и в това няма нищо изненадващо. През сухия сезон обаче може да се насладите максимално на всички възможности, без да се съобразявате с времето.

Пътуването до Малдивите е много повече от екзотична почивка. Каквото и да сте чували и чели за островната държава е малко на фона на това, което ще видите с очите си. Независимо кой курортен комплекс ще посетите, ще станете свидетели на очарователна флора и фауна: идеални рифове за гмуркане, спокойствие и романтика, красиви водни бунгала за сладки сънища в морето, кристално синя вода, бели пясъчни плажове и много тропически растения.

Можете да посетите Малдивите през цялата година и да останете възхитени от природата, но истинска наслада ще изпитате, ако направите това през сухия период. Пролетта е идеалният сезон да осъществите мечтаната почивка, не само защото топлото време ви настройва на ваканционна вълна, но и защото ще пътувате до Малдивите през най-красивия период от годината.

През сухия период няма да се притеснявате от дъждовете и ще можете да се насладите максимално на всички възможности за забавления и релакс под ясното слънце. Месец април е идеален за опознаване на подводния свят на Индийския океан, така че ако обичате да се гмуркате, не се замисляйте кога да стегнете багажа за Малдивите.

Тюркоазеният океан предлага невероятно разнообразие от екзотичен и впечатляващ морски живот, цветни корали, тропически риби. Идеалната видимост през този период от годината ще ви позволи да видите делфини, показващи своите трикове, костенурки, които излизат на повърхността отново и отново, за да дишат.

Стотици видове риби правят живота под вода невероятно пъстър и разнообразен и осигуряват вълнуващи и незабравими подводни изживявания. Ако не искате да се гмуркате, просто вземете шнорхел и разгледайте какво се случва отгоре. Възможностите за гмуркане са фантастични, но има редица други уникални и вълнуващи водни спортове, на които можете да се насладите.

Разбира се, не само любителите на водните спортове могат да се възползват от възможностите през сухия период. Ако обичате да се излежавате на плажа, ви очакват много слънчеви дни. Можете да си организирате пикник на белоснежната пясъчна ивица и да прекарате целия си ден под топлите слънчеви лъчи при идеални метеорологични условия.

Малдивите са предпочитана дестинация не само за любителите на силни усещания, но и за тези, които търсят романтика, спокойствие и тишина. Докато на други места хотелите са прекалено близо един до друг, на Малдивите има достатъчно свободно пространство. На всеки остров има много места за тихи и романтични моменти с любимия човек. Можете да се разхождате спокойно, без да ви се налага да се блъскате в останалите летовници, да се излежавате под палмите и просто да се наслаждавате на красотата и тишината.

Живописните залези на Малдивите са наистина вълшебни и ще ви осигуряват невероятна гледка: лъчистата огнена светлина превръща небето в прекрасен меланж от червени и оранжеви цветове, къпейки се в нежната синева на морето. Ако използвате момента да им се насладите с всичките си сетива, вероятно никога няма да ги забравите. Междувременно можете да се любувате на гледката с чаша питие в ръка и да слушате нежния шепот на вълните в компанията на любимите си хора.

Ако искате и Вие да посетите този земен рай, направете го с Екзотик Холидей, с чартърната им програма от София за Великден и Майски празници на 29.04.2021.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com