Няколко необичайни приложения на фризера - съвети за хитри домакини

5956
Няколко необичайни приложения на фризера - съвети за хитри домакини
Снимка: iStock

Камерата на хладилника е предназначена за дълбоко замразяване на продукти, които няма да се консумират през следващите минимум няколко дни. Но освен за храна и съхранение на лед, фризерът може да се използва и за други неща, някои от които никога не биха ви хрумнали.

Ако искате да удължите живота на ароматните си свещи, дръжте ги в камерата. Едно денонощие е достатъчно, за да се добави двойно повече време към техния живот и да горят и да ви радват по-дълго.

Може да съхраните семената на растенията, които искате да посадите напролет, във фризера. Трябва само да ги поставите в хартиени пликчета и да ги приберете в камерата. Преди да ги засадите, задължително ги размразете добре и ги изсушете.

Кои храни трябва да държим във фризера, а не в хладилника

Ако живеете на място, където токът спира редовно, а ви предстои пътуване или да отсъствате по-дълго време, може да следите дали токът е спирал за дълъг период от време, докато ви е нямало. За целта поставете във фризера чаша пълна с вода, изчакайте я да замръзне и поставете отгоре една монета. Ако когато се приберете у дома и проверите чашата и монетата е на дъното, то значи е нямало дълго време ток, водата се е размразила и монетата е потънала.

Може да се отървете от неприятната миризма на някоя дреха с помощта не на пералнята, а на фризера. Замразете дрехата за 24 часа, като преди това я поставите в памучна торба. Бактериите ще умрат, защото са изложени на минусови температури и неприятната миризма ще изчезне.

Жените знаят колко лесно се късат дамските чорапи и чорапогащи. За да удължите техния живот, намокрете ги, изстискайте ги хубаво, сложете ги в найлонов плик и ги приберете за през нощта във фризера. На другия ден ги извадете и ги изсушете веднага.

Ако са ви нападнали дървояди или акари, то може да се отървете от тях с помощта на минусовите температури във фризера. Акарите ще умрат, когато приберете в камера поне за денонощие своята дреха. А пък вредителите, които може да развалят ценна за вас дървена статуетка или аксесоар, ще бъдат унищожени във фризера, но това ще отнеме поне две седмици.

Какво означава, когато червената лампичка на фризера свети?

Много домакини използват фолио в кухнята и знаят, че то трудно се отлепя, когато е ново. Сложете ги в камерата за няколко минути и после ще ви бъде доста по-лесно да го използвате.

И още един трик, въпреки че ви съветваме да не го използвате. Може да прочетете съдържанието на писмо в запечатан плик, като го поставите във фризера за поне два часа. След като го извадите, вземете остър нож и отворете плика, но без да го режете. Прочетете го набързо и щом видите, че хартията започва да омеква, върнете го обратно в плика и бързо го запечатайте.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Пречистване на организма и отслабване с безглутенова диета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com