Правите ли и вие тези грешки? 9 тайни за перфектни и здравословни печива

757
Правите ли и вие тези грешки? 9 тайни за перфектни и здравословни печива
Снимка: iStock/Guliver

Защо пайовете, мъфините и тортите не се получават като на снимките на професионалните сладкари, дори ако следвате стриктно рецептата? Има кулинарни тайни и ако искате да сте перфектни, трябва да научите за тях.

1. Съставки

Много домакини се изкушават да използват за печене онези продукти, които са били в хладилника и са към края на срока си на годност. Смятат, че яденето им в чист вид е опасно, но са подходящи за печене. Но не!

Професионалистите съветват да използвате само онези съставки, които са купени буквално днес, максимум вчера. Използването на продукти, които не са пресни, ще повлияе негативно на структурата и вкуса на вашите шедьоври и е опасно за здравето.

Това домашно тесто е универсално - става и за пици, и за мекици

2. Температура

Всички съставки за печене трябва да са на стайна температура. Извадете необходимите съставки от хладилника предварително, поне 1-2 часа преди началото на готвенето. Това ще улесни процеса на смесване и ще спомогне за постигане на еднородност.

3. Качество на маслото

Ако в рецептата се изисква масло, използвайте само пресен продукт. Колкото по-дълго стои маслото в хладилника, толкова повече влага ще загуби, което ще доведе до сухи печени изделия. Винаги проверявайте датата на производство на опаковката, дори и в магазина, и купувайте само безсолно масло за печене. Именно солта има консервиращо действие и позволява на маслото да издържи по-дълго, а също така влияе и на крайния вкус.

4. Обеми

Професионалните готвачи и сладкари могат да измерват точно порциите храна с лъжици или други импровизирани средства. Ако не сте професионалист, вземете си кухненска везна. И не забравяйте, че теглото на различните храни в лъжици може да варира.

Тесто с 2 яйца, от което може да приготвите абсолютно всичко. Тази рецепта трябва да я знаете!

5. Тава за печене

Ако избирате между метални, стъклени и керамични тави, трябва да изберете алуминиеви и стоманени. В тях тестото се изпича равномерно и коричката е по-хрупкава.

Въглеродна стомана или алуминий са идеални за пайове, бисквити или мъфини. Силиконовите форми губят: няма да имат същата височина и пухкавост на тестото. Светлото покритие на металната форма е подходящо за бисквити и торти, тъмното покритие е подходящо за печива със златистокафява коричка.

6. Време за фурна

Когато печете браунита и мъфини, ги извадете около 5 минути по-рано от изискваното в рецептата. Благодарение на това, няма да имате прегорели и сухи печени изделия; тестото ще достигне желаното състояние заради вътрешната топлина.

7. Миксер

Ако нямате добър миксер, който има различни опции за мощност и различни бъркалки, няма да получите перфектни печива. Всяка опция изисква свой собствен тип устройство. Ако тестото е твърдо, трябва да използвате стационарен планетарен миксер с голяма купа.

8. Правило за мерене

Ако мерите брашно, захар, сол или сода за хляб, най-често това е с лъжица или препълнена чаша. Спазвайте стриктно написаното - премахнете върха с нож или пръст.

9. Мая и набухватели

Ако използвате суха активна мая, съхраняването й във фризера ще ви помогне да поддържате нейното повдигане. Содата за хляб и бакпулверът губят силата си с времето. Затова купувайте сухи съставки за печене на всеки шест месеца, те не могат да се съхраняват по-дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com