Стартира мащабно почистване на пешеходни пътеки в столицата

4868
Стартира мащабно почистване на пешеходни пътеки в столицата

Инициативата "Мини на чисто" започва на 22 април и е свързана с безопасността на движението. Цел на организаторите е да привлекат вниманието на участниците в трафика към пешеходните зони. За целта над 50 пътеки в центъра на София ще бъдат основно почистени и маркирани със знаци и послания – "Мини на чисто“.

Инициативата е организирана със съдействието на Столична община, КАТ и Съюза на българските автомобилисти.

Ограничават паркирането в центъра на София

Паркирането на площад „Княз Александър І” в София ще бъде временно ограничено днес, съобщиха от Столична община. Ограничен...

"Този тип маркировка се използва на много места по света и ефектът е повишено внимание от страна на пешеходци и водачи на превозни средства" – коментира Любомир Каримански, Изпълнителен директор в Инвестбанк АД, основен спонсор на кампанията. "Подкрепяме инициативата на компанията за зелен маркетинг GreenGraffiti защото, освен конкретно практично значение, има и символично. Методите за почистване и маркиране са изцяло екологични и щадят околната среда. Боите са органични – на млечна основа и изчезват с времето."

Очакваме ефектът от почистването и маркирането ще трае от един до два месеца на платното и „надяваме се много повече в съзнанието на съгражданите ни“ – сподели управителят на агенция GreenGraffiti, организатор на инициативата.

Идеята е почистването на пътеките да бъде ежегодна пролетна инициатива. Ентусиастите се надяват да привлекат за каузата както бизнес и медийни поддръжници, така и други общини от цяла България.

 

До края на май приключва вторият етап от ремонта на бул. "Витоша"

Вторият етап от ремонта на бул. „Витоша” ще приключи до края на май. Това констатира проверка на зам.-кметовете на Столична...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com