Тези странни имена са забранени в някои държави

8050
Тези странни имена са забранени в някои държави
Снимка: fernandozhiminaicela / Pixabay

Всяка страна по света има малко по-различни закони, когато става въпрос за това какви имена можете и не можете законно да давате на потомството си.

Месия (САЩ)

За добро или лошо, САЩ са много, много снизходителни, когато става въпрос за имена на бебета - за разлика от много други нации. Правилата за именуване на бебета варират в зависимост от държавата. Някои държави забраняват използването на нецензурни думи. Други щати забраняват използването на цифри в имената на бебетата. Междувременно Кентъки няма никакви разпоредби. Един особено спорен случай с именуване на бебета се случва през 2013 г., когато съдия от Тенеси постановява, че двойка не може да кръсти бебето си Месия, като казва, че това име трябва да принадлежи само на Христос. Но решението било отменено. Няма официални закони, забраняващи религиозно свързани имена и съда определя, че съдията не може да взема решения въз основа на религиозни пристрастия.

Митовете, на които все още вярвате: Захарта прави децата хиперактивни

Нутела (Франция)

Хей, ние обичаме Nutella колкото всеки друг, но... да наречете детето си на него? Изглежда малко крайно. Двама френски родители твърдят, че са избрали името, защото се надяват дъщеря им да бъде сладка и популярна, точно като шоколадово-лешниковия крем за мазане. Френските законодатели обаче не го приели. Един съдия твърдял, че името е „противоречи на интереса на детето“, защото „ще доведе само до подигравки и неуслужливи забележки“. Те решили, че родителите трябва да сменят името й на Ела.

Робокоп (Мексико)

Сонора, щат в Северозападно Мексико, има дълъг списък с конкретни имена на бебета, които родителите не могат да дадат на децата си. През 2014 г. държавата пусна списък от 61 забранени имена с надеждата да „защити децата от тормоз заради името си“. И много от имената идват направо от регистрите на новородените. Така че повечето имена в списъка вече били дадени на нещастно дете и правителството почувства необходимостта да спре лудостта на прозвището. Въпреки че законодателството не е в състояние да промени съществуващите имена на деца, то спестява бъдещите деца да бъдат кръстени на киборг в киното. Други имена в списъка включват „Фейсбук“, „Батман“ и „Бакини“ (Гащи? Наистина ли?)

Chow Tow („Миризлива глава“) (Малайзия)

Малайзийската фраза, означаваща „миризлива глава“, звучи повече като подигравка от насилници, отколкото дадено име от родителите ви… и все пак една малайзийска двойка изглежда необяснимо смятала, че ще създаде добро име. За щастие правителството на Малайзия не се съгласило. През 2006 г. това нелепо име дало началото списък със забранени имена, публикуван от Малайзийския национален регистрационен отдел.

Цианид (Англия)

Подобно на Съединените щати, Англия няма твърде много закони относно именуването на бебета. Но когато една британска майка се опитала да кръсти дъщеря си на тази добре позната отрова, съдът решил да се намеси. Съдията, постановил решението, твърди, че в Англия съдът ще забрани избора на името на родител „само в най-крайните случаи.”

Ikea (Австралия)

Страната има няколко условия, когато става въпрос за имена. Имената не могат да бъдат „нецензурни или обидни“; те не могат да бъдат „противоречащи на обществения интерес“; и те не могат да бъдат „установени от репутация или употреба“. Това е последното правило, което забранява на австралийците да кръстят децата си на известния търговец на мебели. Името на публична институция се счита за „установено“. И се оказва, че да кръстите детето си „Ikea“ е забранено и в Швеция. Така че, дори в страната, откъдето произхожда, не можете да кръстите детето си на IKEA.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (Швеция)

Шведска двойка се опитала да даде на сина си това огромно име през 1996 г. Те твърдели, че бъркотията от букви и цифри от 43 знака трябва да се произнася като „Албин“, което е сравнително често срещано скандинавско име. Това трябвало да бъде директен протест срещу доста строгите закони за именуване в страната.

Никога НЕ казвайте това на половинката си

Маймунка (Дания)

Вместо да има списък с забранени имена на бебета, Дания има одобрен списък с имена на бебета, съдържащ около 7000 имена. Ако живеете в Дания и искате да изберете име, което не е в списъка, трябва да получите одобрение от държавен служител. Излишно е да се споменава, че „Маймуна“ не влиза в списъка с одобрени имена на бебета.

Сара (Мароко)

Какво може да не е наред със Сара?! Е, в Мароко имената трябва да отразяват „мароканската идентичност“. Сара, с буква H, е еврейското изписване на името. Арабският правопис „Сара“ обаче е напълно законен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com