Защо да съхраняваме кафето в хладилника

8272
Защо да съхраняваме кафето в хладилника
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учени от университета на Бат (Великобритания) са изяснили, че съхраняването на кафейните зърна в хладилник прави напитката по-вкусна и ароматна.

Изследователите си подсигурили подкрепата на местно кафене и решили да сравнят как се променят вкусът и ароматът на кафето при съхраняването на зърната в различни температурни условия – от стайна до -196 °C.

Как кафето влияе на реакциите?

Учени от университета на Бристол са стигнали до извода, че кафето може да повиши скоростта на реакцията на възрастните хора. В своето ...

Учените изяснили, че при смилането на охладеното кафе прахът става по-плътен и равномерен, а напитката – по-ароматна и вкусна. Охладените зърна позволяват при смилането да се получи по-добър екстракт от ароматните съединения, тоест кафето става по-силно и завира по-бързо от обикновено.

Идеалното смилане не трябва да съдържа визуални отличия между размера на частиците. Най-лесно такъв резултат се постига, като се охладят кафейните зърна във фризера.

Британците смятат, че откритието им може да измени процеса по производство и съхранение на кафето, тъй като всички са заинтересувани от по-продължителен срок на съхранение на зърната и подобряването на вкусовите качества на ободрителната напитка.

 

Признаха кафето за полезна напитка

Ежедневната употреба на 6 стандартни чашки кафе снижава риска от развитие на множествена склероза. Поради тази причина медиците препоръ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com