Защо се реже опашката на някои кучета

37526
Защо се реже опашката на някои кучета
Снимка: Yama Zsuzsanna Márkus / Pixabay

Някои собственици на домашни любимци избират хирургичната процедура по чисто козметични причини. Други вярват, че премахването на опашките помага за предотвратяване на наранявания, особено при ловни породи, които могат да наранят опашката си, докато минават през гъста плет.

Но няма съществени изследвания, които да подкрепят тези твърдения, според Американската ветеринарномедицинска асоциация. В тях се казва, че потенциалът за нараняване не е оправдание за извършване на операцията. Премахването е болезнено и може да има дългосрочни ефекти върху това как кучето обработва и възприема болката по-късно в живота и може да наруши комуникацията с други кучета.

Собствениците на кучета живеят по-дълго?

Наличието на куче удължава живота, според последни изследвания. Ако сте от тези, които се съмняват, прочетете този материал! Световнат...

Въпреки че не е толкова популярна практика днес, колкото е била в миналото, все още се случва. Някои от най-популярните породи кучета, като боксер, доберман пинчер и йоркширски териер, имат естествено по-дълги опашки, но може да бъдат премахнати, когато са новородени.

Разбира се, има моменти, когато медицински се налага да се ампутира опашката. Ако куче счупи опашката си, непрекъснато я травмира или получи нараняване, при което кожата е обелена, може да се наложи медицински ампутация на опашката до нивото на нараняването.

Кучетата, които преживяват тази процедура, са под упойка, предписват им се подходящи болкоуспокояващи и се възстановяват доста добре.

Кучетата, които се разбират с тези ЗОДИИ

Как общуват кучета без опашки?

Кучетата без опашка може да имат затруднения да комуникират чувствата си с други кучета, като също може да им е по-трудно да тълкуват съобщение от куче без опашка.

Зодията на кучето отговаря много точно на характера му

Все повече хора се интересуват от това какво предричат звездите за тях, но нещата не се свеждат само до човешката същност – зодия...

Породите с тънки опашки често разчитат на кучешки изражения на лицето, ушите си и лай, за да общуват. Може и да нямат опашка, но това не им пречи да махат. Мърденето започва от гърдите или раменете, а ако е френски булдог, мърдането започва от ушите.

Има ли причина някои котки да спят на определени части от тялото?

Защо кучетата имат опашки, а хората не?

Опашката изглежда като страхотен придатък, така че защо хората нямат такава? Всъщност с течение на еволюцията и начина на ходене, опашката е изчезнала от човешките видове.

Е, не изцяло. Все още имаме опашка за около първите осем седмици от ембрионалното развитие, но я губим в процес, наречен апоптоза –клетъчна смърт, която е част от развитието на многоклетъчния живот. Въпреки че е изключително рядко, една генна регулация може да направи възможно човек да се роди с опашка.

Източник: https://www.rd.com/article/why-do-dogs-have-tails/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com