Бизнесът си е получил 80% от ДДС-то, казва министърът на отбраната

5768
Бизнесът си е получил 80% от ДДС-то, казва министърът на отбраната

80% от дължимото ДДС от страна на държавата към бизнеса вече са възстановени. С други думи държавата е върнала на българския бизнес над 550 млн. лева от общо 770 млн. дължими, твърди министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция в Перник.

Според Найденов след актуализацията на бюджета, която трябва да стане факт до края на тази седмица (бел. ред. - гласуване в Народното събрание на второ четене трябва да има на 31 юли, сряда), ще бъдат разплатени и 160 млн. лева по договори за свършена работа. Найденов посочи, че за съжаление голяма част от тези задължения са на Министерството на отбраната, като само ВМА има 55 млн. лева просрочени плащания. 28 млн. лева от тях били вече с нотариални покани и с изпълнителни листове, информира bTV.

Министърът на отбраната каза още, че на предстоящото в сряда заседание на Министерския съвет ще бъде приета Програма на правителството. Документът е близо 90 страници, а набелязаните в него мерки се отнасят за пълен управленски мандат. На базата на тази програма, за половин година напред ще бъде изготвен план за конкретни действия, обясни министърът. Програмата ще бъде внесена в парламента за одобрение от народните представители в петък (2 август), допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика