Бойко се моли за инвестиции от Катар

6796
Бойко се моли за инвестиции от Катар

Премиерът Бойко Борисов сподели искрените си надежди и очаквания от днешната среща с министър-председателя на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани.

"Ако днес съумеем, катарския премиер да го накарам да инвестира в България, един от плановете е - на 4 километър, с публично-частно партньорство, да направим Националния стадион. Плюс четириетажен паркинг за спортната зала, за да могат всички посетители в залата да паркират”, каза Борисов.

България и Катар договарят пет споразумения

Днес прегледахме всички споразумения, които искаме да подпишем. Става дума за документи, които са от взаимна полза и на България, и н...

"Днес ни предстои среща с, може би, най-богатия премиер, с най-голям бюджетен ръст, и един от най-силните премиери в тази част на света. С турския премиер – да ги съберем заедно - много се надявам да има инвестиции, каза премиерът.

Тъй като премиерът на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани е собственик на авиопревозвача „Катар Еъруейс” ще ги молим да станат спонсор на женския турнир по тенис, каза още премиерът Борисов. Дано времето само да не ни попречи, да си изпълним програмата, каза Борисов.

Утре във Варна пристига министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В резиденция „Евксиноград” ще се проведе тристранна среща между премиерите на България, Катар и Турция. След разговорите са предвидени изявления за медиите.
В състава на официалната българска делегация са включени министрите Николай Младенов, Десислава Атанасова, Вежди Рашидов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Делян Добрев.

Редактор: Георги Иванов

Катар идва

След обявеното фиаско на българската делегация в Катар и отстраняването на министър Трайчо Трайков, 18-членна делегация от страната нач...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика