България ще спечели 1.5 млрд лева от "Южен поток"

25401
България ще спечели 1.5 млрд лева от "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Приблизително 1.5 млрд лева ще спечели България от "Южен поток" и то само от дивиденти, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването пред БНТ. 

„Транзитните такси бяха договорени така, че България да не изгуби абсолютно нищо. Ние сега печелим и то от дивидентите, от първата година, след като приспаднем главницата от заема, лихвите - само от дивиденти нетният приход ще бъде приблизително 1.5 млрд лева за България", обясни той. 

Студентите освиркват гостуващия в "Панорама" Драгомир Стойнев

Преследването на Пламен Орешарски от активисти на ДАНСwithme се прехвърли и върху други членове на правителството. Днес, в предаването...

По думите му, в бюджета под формата на данъци, такси, социални осигуровки, приходите ще бъдат приблизително 5 млрд лева. Това е огромен успех, защото в същото време ние имаме сигурност на доставките на природен газ, допълни той. По думите му, нито едно правителство не е постигало такива резултатите досега. Има един участък от Румънската граница до Провадия (93 км) вече няма да се транзитира природен газ и аз поисках ние да бъдем компенсирани от руска страна и руснаците поеха ангажимент, че този договор остава в сила, подчерта Стойнев. 

Той посочи, че покрай този проект много хора в Североазападна България, който район е не е развит икономически, ще си намерят работа. Това са около 5 000 души по предварителни изчисления. 

Относно проекта „Набуко" Драгомир Стойнев заяви, че той е бил по-евтин проект и е в по-голяма готовност за реализиране. Прекалено много станаха проектите, които не се случват на българска територия, заяви Стойнев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика