Фирмите обявяват печалби до 2 април

4743
Фирмите обявяват печалби до 2 април

Последният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 2 април, защото 31 март е събота, припомниха от Националната агенция за приходите. Данъкът се плаща в същия срок, предаде АСН.

Всички фирми, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.).

Заедно с годишните декларации за облагане с корпоративни данъци фирмите са длъжни да подават и годишни отчети за дейността. Дружествата може да избират къде да подадат годишните си отчети. Възможностите са или по интернет в Националния статистически институт (НСИ), подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП.

Обменът на информация между двете институции става по служебен път. Така вместо да чакат пред две институции и да попълват финансовите си данни в различни формуляри, фирмите могат да го направят или в НАП, или в НСИ. Това пести време и пари на дружествата.

Една трета от новопостроените офиси са празни

Една трета от построените у нас офис площи стоят незаети. Това са почти половин милион квадратни метра, съобщава агенция КРОСС. В също...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика