Греков продължава да не говори за оставки в Държавен фонд "Земеделие"

32768
Греков продължава да не говори за оставки в Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Проблемите в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) не са факт отсега, те са натрупани. Най-ясно това личи от одитния доклад за предишни периоди в ДФЗ, обясни земеделският министър Димитър Греков.

"Направили сме актуализиран план за действие, така че да бъдат отстранени всички проблеми, които съществуват към настоящия момент. Не говорим за оставки, а за свършена работа, която трябва да бъде извършена, защото изключително важно за страната”, допълни той.

В ДФЗ уволняват с партийни цели, страх цари там, казва бивш служител

Нищо лично, Мария, просто твоето име изтеглихме от торбата. Това заяви в "Лице в лице" бившият служител на Държавен фонд „Земедел...

„Имаме решение средствата за ДФЗ да не бъдат повече от 48 000 лева, така че няма да се купуват яхти, вертолети. Само онези средства, които са необходими за земеделие”, посочи Греков.

„Искаме да разработим проект за Агенция по земята, която да реши част от тези проблеми. Част от тях – като „бели петна”, Закон за плащане на земята ще бъдат решени именно от такава агенция”, смята Греков.

На въпрос кой ще плаща данъците на земята, министърът отговори: „Това ще бъде решено със законова промяна. След като в определен период от време т.нар. „бели петна” и непотърсената земя не се използва, да бъде отдадена първо на общините. Това ще бъде обект на този закон. Земята няма да бъде конфискувана, говорим за ползване, докато не се намерят собствениците и не се вземе решение за ползване или за отдаване. Въпросът е да бъде решен този проблем. Кой ще взима земята – общините или държавата, ще го реши работната експертна група.”

По отношение на средствата за "Напоителни системи" Греков припомни, че на последното заседание на Министерския съвет е взето решение да бъдат отделени 15 млн. лева за дружеството. Наредил съм пълен доклад за състоянието на „Напоителни системи”, каза министърът.

Греков отрича да има чистка в ДФЗ

Близо 40 % от малките фермерски стопанства от 2007 до 2010 г. са отпаднали, ликвидирани са. Това ни даде основание да помислим за нов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика