Харчим близо два пъти по-малко пари за четири дни на морето

9923
Харчим близо два пъти по-малко пари за четири дни на морето

През тази годината българите отделят по-малко средства за лятната почивка. Това се случва за пръв път от 2008 година насам.

Средната сума, която е била изхарчена през миналото лято, за една седмица, е била с близо 50 лева повече и е доближавала 600 лева. Тази година бюджетът за четиридневна ваканция е доста по-скромен - под 300 лева, сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма, цитирани от bTV.

Венета Харизанова и Черната Златка се съблякоха по бански

"И моя ред дойде за малко почивка, но от утре се започва отново снимки :)))". Това пише Златка Димитрова във Facebook профила си. Пл...

По данни на института за първи път от пет години насам средната сума, която сме предвидили за почивка учудващо намалява - с близо 8%. Причините са по-евтин път, големи промоции, но не само това.

"Да, има проблем...хората се затормозяват с липсата на пари, все повече и повече, всяка година. Биха казал, че европейската статистика, която казва, че сме излезли от кризата не е права, защото повече хора предпочитат да пътуват при близки и роднини, отколкото да отидат на почивка”, е мнението на Боян Павлов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Компаниите за бързо кредитиране също отчитат спад в отпуснатите заеми за почивка. В сравнение с миналата година много по-малко българи са си позволили да задлъжнеят и да вземат лесен, но по-скъп заем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика