Иванов: Разходният таван за КЕВР трябва да се вдигне

4193
Иванов: Разходният таван за КЕВР трябва да се вдигне
Снимка: БГНЕС

За разлика от мнението на Министерство на енергетиката за бюджета за догодина, Комисията за енергийно и водно регулиране ясно заявява, че предвидената бюджетна рамка и респективно разходен таван не позволява на КЕВР да изпълни своите възложени от закона правомощия. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по време на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предаде "Фокус".

По думите му приходите, които комисията прогнозно ще събере за 2016 година, са 11 405 000 лева. В същото време разходният таван, определен от Министерството на финансите, е само 4 019 000 лв., което е почти 30% от приходите, които комисията събира.

Битовите потребители се включват в енергийната борса от март, а не от януари догодина

В първите 3 месеца битовите потребители ще останат на регулирания пазар, но през това време ще стартира информационна кампания за разя...

„Второто, което за мен е особено важно, е, че за да бъде комисията наистина компетентна и независима при взимането на своите решения, тя трябва да притежава необходимия експертен потенциал. На комисията са необходими нови 35 експерти”, допълни Иванов.

„Всичко това изисква повишаването на разходния таван на комисията и аз отправят енергичен апел към народните представители на двете комисии да съдействат и да защитят искането на комисията разходния таван за 2016 година да бъде на стойност 6 202 000 лева”, заяви още Иванов.

Какво още каза председателят на КЕВР прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика