МТИТС е сезирало и ЕК за проблемите на превозвачите ни с Турция

5610
МТИТС е сезирало и ЕК за проблемите на превозвачите ни с Турция

Исканията и проблемите на българските превозвачи с турските митничари са описани и изпратени до Европейската комисия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Във връзка със случая е изпратено и официално писмо до Международния транспортен форум относно тълкуване на правилата на ЕКМТ-СЕМТ. От секретариата на ЕКМТ официално потвърдиха, че българските превозвачи, които спазват правилата, не могат да бъдат определяни като нарушители на разпоредбите им. Ситуацията е обсъдена и с представители на Република Сърбия, която също е имала подобни проблеми с Република Турция.

Българските превозвачи държат турската граница блокирана, искат равноправие

Продължават протестните действия преди граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС. Към 11.30 часа п...

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията заедно с Министерството на външните работи са предприели всички необходими действия за решаване на проблемите на българските превозвачи при преминаването на границата с Република Турция.

Поискана е спешна среща на ниво министри на транспорта между двете страни. Посланикът на Република България в Анкара Красимир Тулечки е предприел всички необходими действия за организирането й и се очаква отговор от турската страна.

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев е изпратил на ГКПП „Капитан Андреево” и на ГКПП „Лесово” представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, които да следят ситуацията на място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика