ОЖС подкрепя пакета от социални мерки, заложени в Бюджет 2014

32428
ОЖС подкрепя пакета от социални мерки, заложени в Бюджет 2014
Снимка: БГНЕС

Подкрепа за пакета от социални мерки, заложени в Бюджет 2014 изразиха от НС на Обединението на жените социалистки  /ОЖС/днес, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На заседанието на обединението Корнелия Нинова представи предложените за следващата година нови социални мерки, като акцентира върху помощта за младите семейства, средствата и мерките за преодоляване на младежката безработица, както и тези, които засягат хората в пред пенсионна и пенсионна възраст.

Бюджет 2014 е илюзия, разпределя се само влияние, казва икономист

Илюзия - това представлява бюджетът, по който се работи в пленарна зала вече четвърти ден. Създава се илюзията, че се прави нещо, но вс...

БСП изпълнява своите предизборни ангажименти, отбеляза председателят на НС на ОЖС Катя Николова. "В рамките само на шест месеца, бяха приети редица законодателни мерки, които да разрешат увеличенията на обезщетенията за отглеждане на дете, да позволят да бъде увеличен размерът на възнагражденията за приемните родители, както и да се даде възможност на семействата, осиновили деца да ползват обезщетение за майчинство в размер на една година. Това бяха наши ангажименти, които ние спазваме. Това, което постигнахме, в този, смея да твърдя, най-социален бюджет от години насам е увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете на 340 лв. и увеличаване на еднократната помощ за първокласниците на 250 лв.", посочи Николова.

В този бюджет подкрепата на децата и семейството е в рамките на 117,2 млн. лв., което е с ръст от 76,4 млн. лв. спрямо отпусканите средства за 2013 г., допълни Катя Николова.

Представителки от различни региони се обединиха и около въпроси, отнасящи се за положението на учителите и образованието. Акцент в програмата на правителството е и въвеждане на допълнителни стимули за учениците в професионалните училища и математическите гимназии – ръст от 2 млн. лв. спрямо 2013 г., въвеждането на допълнителни стимули за фирмите, в които учениците ще провеждат своите стажове, както и заплащането на тези стажове, обобщи Нинова част от новите мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика