"Ол инклузив” само в луксозните хотели?

5652
"Ол инклузив” само в луксозните хотели?

„Ол инклузив” да се предлага само в луксозните хотели. Това иска Агенцията по безопасност на храните.

Причината за тази мярка са миналогодишните проверки, при които в над 300 хотела инспекторите открили лоша храна, предлагана от пакетите „Ол инклузив”.

Шефът на агенцията Йордан Войнов предлага такива  пакети да съществуват само в хотелите с 4 и 5 звезди, а тризвездните хотели да предлагат услугата под определени условия.

Морски хотели на тезгяха

Съдия-изпълнители влизат в хотелите край морето преди сезона. Над 30 хотела в курортите са сложени на тезгяха за публична продан заради...

"Ако легловата база е 100 места, капацитетът трябва да е 60. Тъй като сега се натъкнахме на такива аномалии, че 1000 легла стоят в един хотел, а местата за хранене са 30", каза Войнов.

В отговор на това председателят на Асоциацията на собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова заяви, че държавата създава рамката, но няма право да се меси или да определя какъв продукт да произведе един субект в туристическия бранш, защото туризмът у нас е 100% частен. Те трябва да си изпълняват контролната функция, а не да дават предписания как точно да се развива бизнесът, каза още Иванова.

„Всъщност, ние възроптахме срещу звездите, а не да няма никакви регламенти, никакви правила, "олинклузив" да се прави навсякъде или да работим свободни без контрол, обясни още тя.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика