Парите на държавно предприятие - минимум в две банки

4824
Парите на държавно предприятие - минимум в две банки

Задължително разпределение на свободните капитали в повече от една банка - това е една от мерките, които обсъжда работната група към Министерството на финансите, която беше сформирана, за да преразгледа управлението на парите в държавните предприятия.

За да стане факт тази промяна, държавата може да определи лимити за парите, които се депозират в една финансова институция.

Изборът на банка за държавни предприятия - не само на база как се управляват активи

Как да се подбира банка, в която да се съхраняват финансите на и която управлява активите на държавните предприятия? Това беше основния...

"Диверсификацията ще стане задължителна", заяви финансовият министър Калин Христов. Служебният премиер Марин Райков пък увери, че до края на мандата на служебното правителство междуведомствената работна група ще излезе с конкретни предложения, пише . "Тя работи бавно, защото не може да взима самоволни решения, те ще отговорят на доброто стопанисване на държавните дружества", каза Райков. Той посочи, че промените ще лежат върху три основни принципа - прозрачност, диверсификация и задължителност.

Припомняме, че промените относно управлението на средствата на държавните предприятия, които готви държавата, ще имат задължителен, а не препоръчителен характер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика