В Китай разследват предаването от човек на човек на новия птичи грип

4173
В Китай разследват предаването от човек на човек на новия птичи грип

Властите в Китай разследват възможността за предаване от човек на човек на новия вирус на птичи грип, в следствие на който са починали 17 души. Обект на изследване са семейства, в които повече от един член са инфектирани с вируса, предаде агенция Ройтерс, като се позова на изявление на високопоставен чиновник от здравните власти в Китай.

Властите са ликвидирали хиляди птици и са затворили редица пазари за живи птици, за да ограничат разпространението на вируса сред хората. Много аспекти на новата разновидност на птичия грип обаче остават забулени в тайна, особено това дали H7N9 се разпространява между хората.

Расте броят на починалите в Китай от новия щам на птичи грип

Броят на починалите от вируса на птичи грип H7N9, който беше открит за пръв път в Китай в края на март, достигна 17 души. Властите в К...

Китай предупреди, че броят на заразените с вируса, който засега е 82-ма души, може да се увеличи. Повечето от случаите и 11 от починалите са в търговската столица Шанхай.

Фенг Джидзян, директор на центъра за спешна помощ към Дирекцията за превенция и контрол на заболеваемостта, заяви пред репортери, че властите „следят отблизо случаите, в които членове на едно семейство са инфектирани с вируса”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com