Рекордьори сме по проекти за саниране в ЕС

3960
Рекордьори сме по проекти за саниране в ЕС

Панелките ще могат да се санират, само ако повечето от блока са съгласни. Има ли един от кооперацията, който не е съгласен да санира, проектът пропада, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Когато започнат строителните дейности ще се допуска и частично ремонтиране. Например, ако някой си е сменил вече дограмата, ще му бъде поставена изолация. Финансирането може да става по няколко начина, а не само от една банка, предаде Стандарт Нюз.

Нанков представи във Велико Търново проекта "Енергийнно обновяване на българските домове". "България е договорила най-голям публичен ресурс в целия Европейски съюз, а във Велико Търново ще реализираме най-голям брой сгради в страната - 10, 20 или повече", допълни зам.-министър Нанков .

Няма таван за средствата за саниране на панелките

Няма таван за кандидатстване за средствата за саниране на панелните жилища. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и ...

"Там където има по амбициозни собственици, където има активни проектни мениджъри, където имаме добра комуникация с местната власт, ще реализираме повече проекти и ще обновим повече сгради. Общините са наш основен партньор. Той подчерта, че всички дейности ще се ръководят от дирекция "Жилищна политика".

Обществените поръчки ще се провеждат от дирекция "Жилищна политика" като конкретен бенефициент по проекта. Във всяка обществена поръчка ще бъде включен представител, избран от етажната собственост, представител на етажната собственост, за да се гарантира абсолютна прозрачност.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика