"Чук и топ": Съдбоносна и сурова лондонска битка за топ 4 във Висшата лига

2748
"Чук и топ": Съдбоносна и сурова лондонска битка за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images

Наближава краят и на този изпълнен със зрелище и емоции сезон от английската Висша лига. Битката за титлата очевидно ще продължи до последния кръг, но това до голяма степен важи и за ключовата борба за топ 4, която впоследствие ще определи английските представители в Шампионска лига догодина.

Изглежда сякаш единствено четвъртото място е под въпрос, а за момента там е Арсенал (60 точки). Два пункта по-малко има Тотнъм, Манчестър Юнайтед е с 54 точки, а Уест Хям е с 52, но и мач повече. "Топчиите" са фаворит за позицията, но им предстои сблъсък именно с "чуковете" в лондонското дерби на кръга.

Поредното лондонско дерби, което е ключово за топ 4 във Висшата лига

Двубоят ще се проведе в неделя, 1-ви май, от 18:30 часа българско време. Коефициентът на efbet домакините от Уест Хям да объркат тотално плановете на Арсенал и да му нанесат загуба е 4,50, докато за успех в полза на "артилеристите" е 1,85 (равенството е оценено на 3,90).

Арсенал се представя успешно срещу този градски опонент в последно време, като в пет поредни двубоя няма поражение (четири победи и едно зрелищно равенство 3:3). Успехите обаче не идват толкова лесно, като само в един от въпросните случаи "топчиите" са вкарали повече от два гола. В три от последните пет срещу между тях пък се е стигало до гол/гол.

Коефициентът в този сблъсък да се повтори зрелищното голово шоу (3:3) и отново да има над 4,5 попадения е 6,20, докато за под 2,5 гола е 2,00. Съответно ставката за това и Уест Хям, и Арсенал да успеят да се разпишат в двубоя е 1,82, докато за няма гол/гол е 2,10.

Най-тежкият поне на хартия мач за "артилеристите" до края на кампанията е срещу друг градски съперник - Тотнъм, който е и най-сериозният конкурент за четвъртото място. От тази гледна точка успехът за Арсенал срещу Уест Хям изглежда повече от задължителен. Ставката "топчиите" да спечелят и двете полувремена срещу "чуковете" е 4,60.

Подемът в отбора на Микел Артета е огромен, особено ако се върнем към началото на сезона. Младите таланти на клуба също играят все по-добре, а двама от тях дори могат да се похвалят с факта, че са вкарали общо по два гола всеки от тях за последните две срещи на тима. По-впечатляващото е, че тези два мача бяха срещу грандовете Челси и Манчестър Юнайтед.

Ще продължат ли младоците да дърпат Арсенал напред?

Става въпрос за Букайо Сака, който вкара по една дузпа в двата двубоя, както и за Емил Смит Роу, разписал се на два пъти срещу "сините". Коефициентът на efbet именно Смит Роу да вкара първия гол в мача срещу Уест Хям е 9,20 (а за негов гол по всяко време от срещата е 3,75), докато ставката това да стори Букайо Сака е 8,40 (съответно за негов гол по всяко време от мача е 3,50).

БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА - КАКВО СТОРИ АРСЕНАЛ, НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com