Единственият българин в елиминациите на Европа среща балкански гранд

3632
Единственият българин в елиминациите на Европа среща балкански гранд
Снимка: Getty Images

За поредна година българските отбори не се справиха достатъчно добре, за да играят в европейските клубни турнири и в началото на новата година - тоест да излязат от групите си. Въпреки това българска следа в елиминациите в Европа ще има - в третото по сила клубно състезание на УЕФА - Лигата на конференциите.

Минчев атакува 1/8-финалите в Лигата на конференциите

На 1/16-финалите в турнира Спарта Прага с Мартин Минчев се изправя срещу сръбския гранд Партизан Белград. Първият двубой ще се състои в Чехия и ще се проведе в четвъртък, 17 февруари, от 22:00 часа българско време. Реваншът пък е седмица по-късно.

Букмейкърите дават предимство на чешкия тим. Коефициентът на efbet за успех на Минчев и компания е 2,10, докато за победа в полза на Партизан е 3,45 (равенството е със същата ставка - 3,45). Двата отбора не са се изправяли един срещу друг до този момент.

Мартин Минчев взе участие и в трите мача на своя тим след зимната пауза, като в този за Купата на Чехия срещу Славия Прага дори стартира като титуляр, докато в последния мач на Спарта - дербито в шампионата срещу Виктория Пилзен (2:2), влезе в игра на старта на второто полувреме.

Шанс за Мартин Минчев да блесне в Европа

Спарта има проблем с немалко контузени футболисти, което значи, че не е изключено Минчев дори да бъде пуснат като титуляр срещу Партизан. Коефициентът на efbet пък за това българинът да се разпише в срещата е 3,85 (ставката той да вкара първия гол в мача е 9,20).

След зимната пауза двата отбора са изиграли общо четири мача - Партизан има една победа, а Спарта - две равенства и един успех. В тези четири срещи са реализирани общо осем попадения, което прави средно по точно две на среща.

Коефициентът на efbet Спарта Прага и Партизан Белград да си отбележат над 2,5 попадения в мача им е 1,93, докато за под 2,5 е 1,88. Съответно ставката за това и чехите, и сърбите да успеят да се разпишат е 1,78, а за няма гол/гол е 2,05.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com