Формула 1: извънземен коефициент Хамилтън да спечели, Верстапен сигурен победител?

2791
Формула 1: извънземен коефициент Хамилтън да спечели, Верстапен сигурен победител?
Снимка: Getty Images

След целия изминал сезон във Формула 1 и най-вече изумителния фина, привържениците на този спорт едва дочакаха до следващата кампания, надявайки се тя да не отстъпва по емоции на предишната. Какво заключение обаче можем да направим за момента след първите 8 изминали състезания от общо 22-те?

Верстапен доминира и през този сезон във Формула 1

Шампионът от миналия сезон Макс Верстапен е спечелил най-голям брой състезания до момента - пет от осем, като в добавка има и едно трето място. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обаче далеч не може да намери представянето си от миналата година, като не само че не е печелил състезание през сезона, но и няма второ място (завърши трети в Гран При на Бахрейн).

Именно това прави така, че според коефициентите на efbet цели четирима пилоти са с по-големи шансове за триумф за сезона от него. Ставката за британеца да спечели е... 70,00. Разбира се, кампанията все още дори не се е преполовила, така че точно Хамилтън никога не трябва да бъде отписван.

Самият Люис към момента заема шестата позиция в класирането с 62 точки, като дори не е най-високо ранкираният пилот на Мерцедес. Пред него е Джордж Ръсел (4-та позиция) с 99 точки. Освен Ръсел още пред Хамилтън са Карлос Сайнц (Ферари - 83 точки, пети), Шарл Льоклер (Ферари - 116 точки, трети), Серхио Перес (Ред Бул - 129 точки, втори) и Макс Верстапен (Ред Бул - 150 точки, първи).

Сигурно ли е първото място за Верстапен във Формула 1?

И спрямо представяне, и спрямо класиране - логично именно нидерландският настоящ шампион е големият фаворит за спечелването и на тазгодишната титла. Коефициентът на efbet това да се случи е 1,37. Съответно ставките за допълващите топ 5 към момента пилоти са: Серхио Перес - 11,00; Шарл Льоклер - 4,40; Джордж Ръсел - 50,00; Карлос Сайнц - 90,00.

Следващото състезание е в Канада, като ще се проведе този уикенд (17-19 юни). То ще даде отговор на още въпроси, като ще бъде любопитно дали Сайнц и Льоклер ще се завърнат към по-добрите класирания, ако държат да са по петите на Верстапен.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com