Григор Димитров започва на US Open срещу много лош и пресен спомен

2251
Григор Димитров започва на US Open срещу много лош и пресен спомен
Снимка: Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на пореден турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ (US Open). Хасковлията ще трябва да премери сили с коварен съперник, който на всичкото отгоре ще играе пред домакинските привърженици.

Григор Димитров среща Стив Джонсън на старта на US Open

Става въпрос за американеца Стив Джонсън, който към момента заема 110-ото място в световната ранглиста (за сравнение - Григор Димитров е под номер 19 в актуалното подреждане). Съперничеството между двамата се състои в осем двубоя, като това ще бъде техен девети сблъсък, след като жребият за 1/64-финалите ги събра един срещу друг.

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да запише успех и да продължи към 1/32-финалната фаза на Откритото първенство на САЩ е 1,55, докато за поражение за българина и победа в актива на американеца ставката е 2,80. Двата се изправят един срещу друг днес (вторник) в 18:00 часа българско време на корт номер 17.

Във въпросните осем двубоя между тези опоненти до момента Григор Димитров има преимущество пред Стив Джонсън. Хасковлията е спечелил пет от сблъсъците, като останалите три са на сметката на американеца. Прави впечатление, че две от тези победи за Джонсън са записани на Уимбълдън.

Именно последната среща между двамата е от Уимбълдън - отпреди два месеца, когато Димитров поведе в сетовете, но бе принуден да се откаже поради травма. От въпросните осем двубоя до момента между двамата в половината от тях загубилият е успял все пак да спечели поне един сет.

Шансовете Григор Димитров да разбие Стив Джонсън на US Open

Коефициентът на efbet в днешната им среща Стив Джонсън да спечели сет е 1,35, като съответно ставката за това да не съумее да го стори е 3,35. При Григор коефициентът да спечели сет е 1,12, а да не съумее да го завоюва е 7,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com