Уимбълдън: Джокович е големият фаворит, 19-годишен след него, къде е Григор Димитров?

1702
Уимбълдън: Джокович е големият фаворит, 19-годишен след него, къде е Григор Димитров?
Снимка: Getty Images/Guliver

Състезанието с най-големи и дълготрайни традиции в света на тениса - Уимбълдън, отново влезе в главите на привържениците седмици преди старта му. Най-престижният турнир по тенис ще се проведе от 27 юни (понеделник) до 10 юли (неделя), а състезателите вече започнаха участията си по други състезания, за да са в максимално добра форма.

Макар и 3-ти: Джокович е големият фаворит за Уимбълдън

Както е известно, през тази година Уимбълдън ще бъде по-различен. Причина за това е фактът, че няма да се присъждат точки за световната ранглиста. Това решение от организаторите бе взето, след като руските тенисисти получиха забрана да участват в Лондон. Организаторите прецениха, че присъждане на точки няма да е справедливо и за сметка на това увеличиха наградния фонд. Поради тази причина и няма да участва Даниил Медведев, който само преди дни отново взе първата позиция от Новак Джокович.

С най-големи шансове за титлата на Уимбълдън изглежда именно доскорошният световен номер 1 Джокович. Коефициентът на efbet (по-малко от две седмици преди старта на турнира) за това именно сърбинът да триумфира е 1,89. След него с най-големи шансове е оценяван Карлос Алкарас.

Сензационният 19-годишен тенисист вече заема седмата позиция в световната ранглиста, но ставката за него е втората най-ниска след тази на Джокович - 7,20. За сравнение - триумф за Рафаел Надал е със ставка 8,00, за Матео Беретини - 11,00, за Феликс Оже-Алиасим - 14,00, а за Стефанос Циципас - 15,00.

Какви шансове има Григор Димитров да спечели Уимбълдън?

Разбира се, в състезанието за поредна година ще има и българско участие. А всички ние знаем, че именно най-старият и престижен тенис турнир в света Уимбълдън е любимият на първата ракета на България Григор Димитров.

Шансовете за хасковлията не са толкова високо оценени, като коефициентът на efbet за това 31-годишният българин да зарадва страната ни с трофея от Уимбълдън е 100,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com